GALERIE FOTO Alba: Afacere 100% românească, cu haine lucrate artizanal din lână şi in, cu note contemporane

Trei femei din Alba Iulia şi-au pus pasiunea într-o afacere cu haine lucrate artizanal din lână şi in, care au mare trecere la vânzarea online. O parte dintre piesele vestimentare păstrează formele tradiţionale, iar altele împrumută elemente din designul contemporan.

3292 afișări
Imaginea articolului GALERIE FOTO Alba: Afacere 100% românească, cu haine lucrate artizanal din lână şi in, cu note contemporane

Alba: Afacere 100% românească, cu haine lucrate artizanal din lână şi in, cu note contemporane

Magazinul Lin, deocamdată doar online, creat de trei femei care apreciază produsele tradiţionale, s-a deschis acum un an şi a plecat de la un mix de idei. Andreea, Ana şi Lucia au dorit ca la buticul online să aibă haine din materiale naturale, simple, lucrate manual şi, pe cât se poate, prin metode tradiţionale.

„Aşa am ajuns să ne gândim în primul rând la piese din in şi lână. Linia vestimentară şi câteva accesorii care să o completeze au fost cele cu care am pornit. Pe parcurs am adăugat şi alte câteva produse care, credem noi, întregesc povestea Lin. Avem acum, pe lângă rochiile şi bluzele din in şi alături de şalurile mari din lână, prosoape ţesute manual, săpunuri ce conţin numai ingrediente naturale, bijuterii din ceramica modelate şi pictate manual, perne din lână împăslită după metoda tradiţională şi vopsită cu plante”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Andreea Trandafir, una dintre reprezentantele firmei.

Produsele se vând online, urmând ca din vară să se deschidă un pop-up store în Cetatea Alba Carolina din Alba Iulia.

Hainele pornesc de la 100 de lei şi ajung la 400 de lei, preţurile fiind ridicate având în vedere că pentru tricotarea unui produs se alocă în medie câte 20 de ore.

O rochie din in se vinde cu 320 de lei, un maiou cu 145 de lei, o fustă cu 235 de lei, iar o bluză cu 195 de lei. Totodată, un şal mare din lână merinos poate ajunge la 380 de lei, un pulover bufant la 360 de lei, iar o jachetă la 320 de lei.

Mai nou, magazinul online comercializează şi produse din ceramică: seturi hand-made, platouri, farfurii, boluri sau căni, cu preţuri între 35 şi 135 de lei.

Alte produse sunt coliere din ceramică, prosoape ţesute manual sau săpunuri naturale hidratante.

„Produsele sunt toate realizate manual de persoane care îndrăgesc în primul rând materialul cu care lucrează. Nu ai cum să nu iubeşti să ţii în mâini lâna românească cu al ei fir un pic mai aspru şi totuşi să tricotezi cu drag din ea! Cu atât mai mult cu cât realizarea unei jachete din lână, de exemplu, poate să îţi ia şi 20 de ore. Despre un şal cat o pătură sa nu mai vorbim!”, a mai spus Andreea Trandafir.

Echipa Lin susţine că magazinul a fost creat din pasiunea pentru meşteşug şi din dragoste pentru materialele naturale. Hainele sunt create în mici ateliere de croitorie de către oameni pasionaţi de munca lor, toate produsele fiind lucrate manual din materiale naturale. Unele păstrează formele tradiţionale, iar altele împrumută elemente din designul contemporan.

„Nu ne-am propus neapărat să convingem despre frumuseţea inului sau despre cât de bine este să porţi lână. Dar acum, după un an, simţim că din ce în mai multă lume apreciază faptul că folosim doar materiale naturale în realizarea produselor Lin”, a mai spus Andreea Trandafir.

Clienţii magazinului, atât din mediul urban cât şi din mediul rural, apreciază în primul rând materialele naturale şi designul simplu.

Pe viitor, Lin vizează lărgirea gamei de produse şi prezenţa produselor lor magazinele din marile oraşe.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici