GALERIE FOTO Răspuns mai rapid în caz de urgenţă, după inagurarea unei staţii SMURD pentru 28.000 de persoane

Timpul de reacţie în cazuri de urgenţă scade cu 20 de minute, după inaugurarea unei staţii SMURD în localitatea Lechinţa, judeţul Bistriţa-Năsăud, aceasta fiind a şasea subunitate inaugurată anul acesta în România şi va deservi 28.000 de persoane, transmite corespondentul MEDIAFAX.

793 afișări
Imaginea articolului GALERIE FOTO Răspuns mai rapid în caz de urgenţă, după inagurarea unei staţii SMURD pentru 28.000 de persoane

Răspuns mai rapid în caz de urgenţă, după inagurarea unei staţii SMURD pentru 28.000 de persoane

La inagurarea noii staţii SMURD din comuna Lechinţa, judeţul Bistriţa-Năsăud, au participat, sâmbătă, ministrul de Interne, Carmen Dan şi secretarul de stat Raed Arafat.

Ministrul Carmen Dan a apreciat modalitatea în care autorităţile locale au colaborat pentru realizarea acestei noi unităţi SMURD, a cincea din Bistriţa-Năsăud.

„Înfiinţarea acestei staţii înseamnă un timp mai scurt cu aproape 20 de minute, înseamnă eficienţă în intervenţie prin utilizarea unor autospeciale moderne şi peste 28.000 de oameni care beneficiază direct de aceste servicii de asistenţă medicală de urgenţă. În realitatea de zi cu zi însă aceste cifre se traduc în vieţi salvate pentru că principala misiunea pompierilor şi a SMURD-ului este aceea de a proteja viaţa. Această colaborare între autorităţile din judeţ îmi dă încredere că astfel de proiecte, în beneficiul locuitorilor, se vor dubla şi în alte localităţi”, a declarat ministrul de Interne, Carmen Dan.

Ministrul a vorbit, la Lechinţa despre cazul lui Dănuţ, copilul care a căzut într-o fântână în Teleorman, şi care a ţinut cu sufletul la gură toată ţara, felicitând încă odată salvatorii.

„Nu cu mult timp în urmă, ţara întreaga a văzut ce înseamnă tensiunea, emoţia şi riscurile unei misiuni de salvare dificile. Gândurile noastre au fost atunci alături de acei oameni minunaţi care au reuşit să îl salveze pe Dănuţ, băieţelul de un an şi opt luni şi tot atunci am avut ocazia să-i cunosc pe aceşti oameni şi am înţeles că în spatele acestor uniforme sunt suflete generoase capabile să facă minuni. Dragi pompieri, dragi salvatori pentru ceea ce faceţi în fiecare zi pentru oameni vă mulţumim şi vă suntem recunoscători”, a mai spus ministrul Carmen Dan.

 


La rândul său, secretarul de stat Raed Arafat, care este fondatorul Serviciului SMURD, a declarat că deschiderea staţiei de la Lechinţa că această staţie „garantează că vieţi care altădată puteau fi pierdute, pot fi salvate”.

„Astăzi este o zi istorică pentru că avea salvatori în interiorul localităţii, care să fie foarte aproape de tine este un lucru care garantează că vieţi care altădată puteau fi pierdute, pot fi salvate. Asistăm la deschidere celui de-al şaselea punct pornit în cadrul acestui an în ţară, unde am extins activitatea pompierilor şi a SMURD-ului. Aceasta activitate va continua peste tot. Am găsit soluţii ca să aducem salvatorii mai aproape de comunitate iar aici soluţia a fost cea a colaborării cu autorităţile locale şi judeţene ca să ajungem să avem într-adevăr dotarea necesară, personalul necesar şi locaţia unde să să desfăşuraţi activitatea”, a spuns secretarul de stat Raed Arafat.

Prima subunitate SMURD a fost deschisă în Bistriţa-Năsăud în 2009, cea de la Lechinţa inaugurată sâmbătă fiind a cincea unitate deschisă şi judeţ şi va deservi o populaţie de 28.000 de persoane din zona de câmpie a judeţului Bistriţa-Năsăud.

Noua subunitate este dotată cu două autospeciale de intervenţie cu apă şi spumă şi o autospecială de intervenţie SMURD.

Consiliul Judeţean şi Primăria Lechinţa, în baza unui parteneriat cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud au amenajat subunitatea de intervenţie SMURD în comuna Lechinţa, proiect pentru care autorităţile locale au alocat 1,5 milioane lei din bugetul judeţului şi al comunei Lechinţa, în cadrul acestei subunităţi urmând să activeze 30 de persoane, pompieri şi paramedici.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici