GALERIE FOTO Suceava: Cinci persoane, între care un copil, la spital după ce mansardele unui bloc au luat foc

Cinci persoane, între care un copil de patru ani, au ajuns la spital după ce mansardele unui bloc din Gura Humorului au luat foc, în timpul nopţii de miercuri spre joi. Pompierii au intervenit timp de 9 ore, însă toate mansardele s-au făcut scrum, transmite corespondentul MEDIAFAX.

545 afișări
Imaginea articolului GALERIE FOTO Suceava: Cinci persoane, între care un copil, la spital după ce mansardele unui bloc au luat foc

Suceava: Cinci persoane, între care un copil, la spital după ce mansardele unui bloc au luat foc

Potrivit pompierilor din cadrul ISU Suceava, incendiul s-a manifestat într-un apartament şi exista pericolul de propagare a flăcărilor la întreaga construcţie, dar şi la blocurile învecinate, la Catedrala Ortodoxă, dar şi la o altă gospodărie privată care se afla în apropiere.

„Salvatorii au evacuat de urgenţă toate persoanele aflate pe nivel, după care şi pe cele aflate la etajele inferioare şi în scara învecinată a blocului. Cinci persoane, conştiente, au ajuns la spital pentru investigaţii şi tratament de specialitate. Trei dintre acestea (o familie, cu un copil în vârstă de 4 ani) au fost intoxicate cu fum şi au fost transportate de către echipajul SMURD. Celelalte două persoane au fost preluate de către Serviciul de Ambulanţă Judeţean”, spune purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, plt.adj. Alin Găleată.

Pompierii spun că materialului lemnos din care era construită structura mansardei a favorizat propagarea rapidă a flăcărilor pe întreaga suprafaţă a blocului, iar învelitoarea din tablă a acoperişului nu a permis salvatorilor să acţioneze direct cu apă asupra flăcărilor.

„Pompierii au desfăşurat dispozitive de intervenţie pe toate laturile blocului şi au refulat apă în permanenţă pentru a bloca flăcările să se propage la vecinătăţi şi la apartamentele de la etajele inferioare. Intervenţia s-a desfăşurat atât din exterior, de pe autospecialele pentru lucru la înălţimi, cât şi din interior, în locurile unde salvatorii au putut pătrunde în siguranţă deasupra blocului”, a mai spus Găleată.

În urma incendiului, au ars toate apartamentele situate la mansardă, cu bunurile din interior, pe o suprafaţă de aproximativ 800 de metri pătraţi.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului este în curs de cercetare.

Potrivit reprezentanţilor ISU Suceava, după aproximativ 9 ore de intervenţie pompierii militari încă mai lucrează pentru lichidarea ultimelor focare ascunse şi pentru îndepărtarea elementelor de construcţie afectate de foc.

La locul incendiului au fost mobilizate, pe rând, 16 autospeciale, din care 4 autoscări pentru lucru la înălţimi şi o ambulanţă SMURD. În sprijinul pompierilor din Suceava au venit şi pompierii de la ISU Botoşani.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici