GALERIE FOTO Un pui de căprioară salvat din pădure a devenit vedeta Grădinii Zoologice din Galaţi

Un pui de căprioară salvat de un gălăţean dintr-o pădure a devenit vedeta Parcului Zoo Gârboavele. Animalul a fost botezat Bambi şi va mai sta o perioadă într-un ţarc special, unde este hrănit cu biberonul, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1118 afișări
Imaginea articolului GALERIE FOTO Un pui de căprioară salvat din pădure a devenit vedeta Grădinii Zoologice din Galaţi

GALERIE FOTO Un pui de căprioară salvat din pădure a devenit vedeta Grădinii Zoologice din Galaţi

VEZI MAI JOS GALERIA FOTO 

Puiul de căprioară găsit de un gălăţean are doar trei săptămâni şi cântăreşte trei kilograme. Deoarece era deshidratat când a ajuns la Zoo, îngrijitorii au hrănit căprioara cu biberonul.

Puiului i-a fost amenajat un culcuş din paie într-un ţarc special, unde va mai rămâne o perioadă, până când îşi va recăpăta puterile, apoi va fi dusă la celălalte căprioare din Parcul Zoo Gârboavele.

Angajaţii Parcului spun că vizitatorii o vor putea vedea pe Bambi după aproximativ două luni şi sunt convinşi că puiul va deveni o atracţie a Parcului Zoo.

O să fie atracţia Grădinii Zoologice. Este cel mai mic membru al grădinii zoologice, cel mai iubit şi cel mai frumos. Noi o ţinem aici sub supraveghere şi după ce va mai creşte un pic o ducem lângă celălalte căprioare. Este un animal blând, prietenos, care s-a obişnuit foarte repede cu prezenţa omului şi sperăm că va fi ok. Oricum, a fost norocoasă. Nu ar fi avut nici o şansă despărţită de mama ei, putea fi atacată de alte animale”, a declarat Mirela Mica, îngrijitoare la Zoo Galaţi.

Medicul veterinar al Parcului Zoo, Eugen Gâscă, spune că puiul este hrănit de câtebva ori pe zi şi este într-o stare bună.

Starea de sănătate este bună, este hrănită de câteva ori pe zi. S-a adaptat bine aici, este un animal prietenos cu noi”, a declarat Eugen Gâscă, medic veterinar.

Nimeni nu ştie cum a ajuns puiul de căprioară într-o pădurice din apropierea oraşului, unde a fost găsit de un gălăţean. Probabil s-a rătăcit de celelalte căprioare, a alergat pe câmp şi s-a refugiat în zona verde aflată foarte aproape de oraş, cred îngrijitorii de la Zoo.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici