GALERIE FOTO Pâinea cu castraveţi muraţi, ornată cu roşii cherry, inventată de o echipă de studenţi şi profesori din Cluj. Reţeta va fi înregistrată la OSIM

O echipă de studenţi şi cadre didactice de la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napova a inventat pâinea cu castraveţi muraţi, ornată cu roşii cherry. Reţeta este înscrisă să participe la concursuri internaţionale.

880 afișări
Imaginea articolului GALERIE FOTO Pâinea cu castraveţi muraţi, ornată cu roşii cherry, inventată de o echipă de studenţi şi profesori din Cluj. Reţeta va fi înregistrată la OSIM

Pâinea cu castraveţi muraţi, ornată cu roşii cherry, inventată de o echipă de studenţi şi profesori din Cluj. Reţeta va fi înregistrată la OSIM

VEZI MAI JOS GALERIA FOTO

Noul produs conţine doar ingrediente naturale, fără aditivi, fără conservanţi, a declarat Oana Pop, asistent universitar la USAMV, coordonatorul echipei alături de prorectorul cu cercetarea al universităţii, Dan Vodnar.

"O echipă de şapte persoane, studenţi din ani diferiţi şi cadre didactice ale USAMV Cluj-Napoca, ne pregătim să participăm la competiţia internaţională Ecotrophelia, care în primă fază se va desfăşura la nivel naţional la începutul lunii iulie. Am pregătit un produs nou, inovativ, care utilizează resturi alimentare, şi anume apa de pe castraveţii muraţi, care este bogată în principii nutritive, în elemente minerale şi conţine şi probiotice. Astfel, am creat pâinea cu castraveţi muraţi, care are şi roşii cherry pentru ornat, şi pe care l-am denumit <<The picklish one>>. Acesta are un gust inedit şi un aspect care atrage de la prima privire şi conţine doar ingrediente naturale, fără aditivi, fără conservanţi – apă, făină, drojdie, ulei de măsline, usturoi" a spus Pop.

Potrivit acesteia, noul produs este bogat şi din punct de vedere nutriţional, în carbohidraţi, fibre, elemente minerale şi conţine şi licopen de la roşiile folosite.

"Această pâine este relativ uşor de introdus în procesul tehnologic, utilizat de producătorii de pâine din toată lumea, nu ar costa nimic în plus şi nu ar fi o investiţie costisitoare pentru cei care ar dori să producă o astfel de pâine. Din experienţa de până acum şi din analiza senzorială reiese că această pâine poate fi consumată direct cu felul principal, fără a mai simţi nevoie unei murături sau a unor legume proaspete", a subliniat Oana Pop.

Aceasta a explicat că noul produs poate fi prezentat sub mai multe forme, cum ar fi baghetă, pâine, chifle sau un fel de focaccia.

„Acest produs poate fi uşor introdus în tehnologia deja existentă şi aşteptăm orice propunere de colaborare din ţară sau străinătate. Sunt convinsă că această pâine va ajunge pe piaţă”, a mai spus cadrul didactic al USAMV.

Anda Todoruţ, studentă în anul IV, membră a echipei, a explicat la rândul său că procesul de realizare a noii pâini cu castraveţi muraţi durează, de la pregătirea ingredientelor la coacere, trei ore.

„Procesul începe prin amestecarea ingredientelor umede şi a celor uscate separat, după care acestea se combină. Se lasă la dospit aproximativ o oră, după care se refrământă şi are loc o a doua dospire pentru a fi mult mai pufoasă şi mai moale la consistenţă. Gustul este plăcut şi neaşteptat de bun. Deja preparăm reţeta acasă şi am transmis-o şi membrilor familiei. Cu siguranţă că aş mânca astfel de pâine dacă ar fi de cumpărat”, a spus aceasta.

Pâinea va fi prezentată într-un ambalaj de iută, care este prietenos cu mediul fiind sută la sută biodegradabil.

Echipa de la USAMV Cluj-Napoca va participa cu noul tip de pâine la începutul lunii iulie la Suceava la competiţia naţională Ecotrophelia, iar dacă va trece de această etapă, la concursul internaţional care va avea avea loc în noiembrie la Londra.

Reţeta pâinii cu castraveţi muraţi va fi înregistrată la OSIM.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici