Video GALERIE FOTO, VIDEO Fostul director al uzinei Dacia, Constantin Stroe, a fost înmormântat cu onoruri militare în Argeş

Peste 1.000 de persoane l-au condus, marţi, pe ultimul drum pe unul dintre foştii directori generali ai uzinei Dacia, Constantin Stroe fiind înmormântat cu onoruri militare, iar ziua funeriilor fiind declarată zi de doliu în Argeş, informează corespondentul MEDIAFAX.

3943 afișări

VEZI GALERIA FOTO MAI JOS

Constantin Stroe a murit la 74 de ani, la un spital în Capitală şi a fost înmormîntat marţi la Cimitirul Sfântul Gheorghe din Piteşti, în cavoul familiei, acolo unde sunt înmormântaţi şi părinţii acestuia.

După terminarea slujbei, sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Constantin Stroe a fost purtat pe braţe, de la biserică, la maşina mortuară de militari de la Şcoala de Aplicaţie pentru Unităţi de Luptă Mihai Viteazul, din Piteşti.

Militarii au fost prezenţi apoi şi la Cimitirul Sfântul Gheorghe, unde, în momentul în care a fost depus în cavou, cinci militari au tras câte trei salve de foc, în onoarea lui Constantin Stroe. Fostul director al uzinei Dacia era decorat de preşedintele Traian Băsescu cu Ordinul Naţional „Serviciul credincios în grad de ofiţer“.

Drapelul de la Consiliul Judeţean Argeş a fost coborât în bernă şi toate instituţiile de cultură din subordinea Consiliului Judeţean şi-au suspendat programele cultural-artistice şi spectacolele, după ce ziua de marţi a fost declarată, în Argeş, zi de doliu.

Timp de 12 ani, din februarie 1990 până în septembrie 2002, Constantin Stroe a condus destinele mărcii Dacia, din poziţia de director general. În paralel, a reprezentat industria românească de profil, ca preşedinte, apoi director general al ACAROM, membru în Consiliul Director al Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile din România (APIA) şi membru in comitetul Asociatiei Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA). Constantin Stroe a fost vicepreşedinte al Consiliilor de Administraţie Automobile Dacia şi Renault Technologie Roumanie.Constantin Stroe a patentat trei invenţii recunoscute oficial şi aplicate, precum şi şapte inovaţii aplicate.

În data de 27 noiembrie, Constantin Stroe a suferit un accident vascular cerebral, iar o zi mai târziu a fost operat la spitalul Bagdasar Arseni din Bucureşti. Ulterior, a intrat în comă, iar sâmbătă a încetat din viaţă.

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici