Video Sirenele au sunat, la 27 de ani de la Revoluţie, în Piaţa Operei din Timişoara

Sirenele au sunat, marţi, la ora 12.00, în Piaţa Operei din Timişoara, primul oraş din România declarat liber de comunism, la 27 de ani de la Revoluţia din Decembrie 1989, transmite corespondentul MEDIAFAX.

908 afișări

Momentul în care Timişoara a devenit, în 20 decembrie 1989, primul oraş liber de comunism din România a fost marcat, marţi, la ora 12.00 fix, în centrul oraşului. Astfel, timp de trei minute, sirenele antiaeriene au sunat în Piaţa Victoriei.

La eveniment au participat şi mai mulţi revoluţionari, care au urcat în balconul Operei – simbol al Revoluţiei.

De asemenea, Primăria Timişoara organizează, marţi, la 27 de ani de la Revoluţia din Decembrie 1989, de la ora 18.00, în Piaţa Victoriei, concertul “Rock for Revolution”, în memoria eroilor care s-au jertfit pentru libertate.

Astfel, pe scenă vor urca trupele Sonatic, Pro Musica şi Pasărea Rock.

“Ziua de 20 decembrie a însemnat ieşirea tuturor timişorenilor în stradă, ziua în care oraşul nostru a devenit liber, după ce a plătit cu sânge, acum 27 de ani, libertatea unei naţii. Printr-o hotărâre de consiliu local din anul 2010, s-a declarat ziua de 20 decembrie, zi de importanţă locală, ca fiind "Zi a Timişoarei", transmite Primăria Timişoara într-un comunicat de presă.

La Timişoara au murit, în timpul evenimentelor din Decembrie 1989, aproximativ o sută de persoane. Potrivit reprezentanţilor Asociaţiei “Memorialul Revoluţiei”, au fost 73 de morţi şi 296 de răniţi în perioada 16 - 22 decembrie 1989, iar după 22 decembrie, 20 de morţi şi 77 răniţi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici