George Becali trebuie să-i plătească 3.000 de euro daune morale juristului CSA, Florin Talpan

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au decis, luni, ca George Becali să îi plătească 3.000 de euro daune morale colonelului Florin Talpan, juristul Clubului Sportiv al Armatei (CSA), decizia nefiind definitivă.

402 afișări
Imaginea articolului George Becali trebuie să-i plătească 3.000 de euro daune morale juristului CSA, Florin Talpan

George Becali trebuie să-i plătească 3.000 de euro daune morale juristului CSA, Florin Talpan (Imagine: Arhiva Foto Mediafax)

Patronul Fotbal Club Steaua Bucureşti (FCSB) trebuie să îi plătească colonelului Florin Talpan suma de 3.000 de euro, reprezentând daune morale pentru calomnie. Iniţial, Florin Talpan solicitase un milion de euro daune morale, după ce George Becali l-ar fi jignit în mod constant în spaţiul public.

Conflictul dintre CSA şi FCSB este unul mai vechi şi are la baza utilizarea mărcii Steaua.

George Becali şi Florin Talpan îşi dispută, încă din 2006,dreptul de a utiliza marca Steaua, pe rolul instanţelor aflându-se în acest moment alte două procese.

FCSB a câştigat deja un proces în luna mai 2016, în urmă căruia s-a decis că echipa lui George Becali poate folosi marca Steaua. CSA a atacat decizia Tribunalului Bucureşti la Curtea de Apel, pronunţarea fiind aşteptată miercuri, 21 decembrie.

Un alt caz se judecă la Tribunalul Bucureşti. CSA a dat în judecată FCSB şi cere despăgubiri de 37 de milioane de euro pentru folosirea ilegală a mărcii Steaua. Pentru că dosarul să meargă mai departe, CSA trebuia să plătească o taxa de timbru, însă Tribunalul a decis că suma să scadă la 427.100 de lei (sub 100.000 de euro).

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici