„Gândaci ca la ghenă!”. Imaginile revoltătoare, surprinse de o pacientă la Pediatrie, în Focşani. Explicaţiile Spitalului

O fotografie cu gândaci în secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean din Focşani a fost postată, duminică, pe Facebook de o pacientă. Reprezentanţii unităţii medicale spun că gândacii nu umblă prin saloane, dar că insecte mai apar pentru că „pacienţii ţin mîncarea în sertare”.

1734 afișări
Imaginea articolului „Gândaci ca la ghenă!”. Imaginile revoltătoare, surprinse de o pacientă la Pediatrie, în Focşani. Explicaţiile Spitalului

Gândaci fotografiaţi de o pacientă în secţia de Pediatrie a Spitalului din Focşani

Fotografia cu gândaci a fost realizată duminică şi a fost postată pe Facebook însoţită de un comentariu. Pacienta a povestit că în urmă cu nouă ani s-a confruntat cu o situaţie asemănătoare în acelaşi spital.

„Doamneee fereşte! Secţia de pediatrie Focşani, gândaci ca la ghenă! Ăştia se bat pentru ciolan, iar noi murim cu zile, te duci cu o boală şi vii cu şapte! (Fotografia e făcută astăzi)... da da, astăzi de dimineaţă! (duminică-n.r.) Am stat şi eu cu un copil internată, ţin minte cum omoram gândacii de pe perete toată noaptea, însărcinată fiind cu cel de al doilea... Asta fiind acum 9 ani, astăzi e la fel", a scris femeia pe pagina de socializare.

Reprezentanţii spitalului din Focşani susţin că în unitatea medicală nu sunt probleme cu gândacii şi spun că în imagine este o capcană pentru insecte folosită cu acordul medicilor.

„Acolo sunt puse capcane pentru gândaci, sunt puse cu acordul medicului epidemiolog. Nu sunt probleme cu gândacii în spital, insectele mai apar pentru că pacienţii ţin mâncare în sertare, deşi există frigidere. Capcanele au un gel special care atrag gândacii, sunt pentru prevenire. Nu circulă gândacii prin salon. Secţia de pediatrie arată foarte bine, este curată, a fost modernizată recent. A fost şi control de la DSP, totul a fost în regulă", a explicat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean din Focşani, Alina Cosma.

Postarea a fost însoţită de numeroase comentarii la care femeia internată în spital a venit cu precizări: „Înţeleg că s-au făcut sesizări, de parcă nu se ştie că sunt gândaci în spital. Au fost dintotdeauna... acele capcane sunt amplasate seara pentru ca mai apoi, a doua zi să fie strânse", a scris ea pe Facebook.

Unii focşăneni susţin că imaginile sunt tendenţioase, în timp ce alţii le cer autorităţilor să ia măsuri.

„Totuşi, se vede că ar fi curat linoleumul... gândacii sunt prezenţi peste tot în oraş, cel puţin, pentru că exista ouăle lor depuse în fisurile clădirilor. Nu e ceva ce poate fi controlat de personalul spitalului şi, la câte responsabilităţi au, chiar nu e treaba lor", consideră o femeie, în timp ce alta se declară revoltată: „Ruşine responsabililor sau mai bine spus iresponsabililor, fereascā Domnul să te îmbolnăveşti".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici