Gândul: În 2008, armata vrea să angajeze peste 1.800 de soldaţi profesionişti

Ministerul părării se pregăteşte să angajeze, la începutul anului viitor, peste 1.800 de soldaţi şi gradaţi profesionişti. Acţiunile de recrutare se derulează până la data de 7 ianuarie 2008, prin intermediul birourilor judeţene de informare-recrutare. Pentru prima serie de pregătire, care începe în martie 2008, sunt disponibile 1.855 de locuri, în următoarele specialităţi militare: auto, geniu, comunicaţii şi informatică, apărare NBC, rachete şi artilerie, infanterie, tancuri, marină, radiolocaţie, paraşutişti, logistică, aviaţie şi poliţie militară.

3 afișări

Militrii voluntari vor fi selecţionaţi şi pentru participarea la misiuni internaţionale. Tinerii care doresc să devină soldat sau gradat voluntar trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 18 şi 26 ani, să fie cetăţeni români cu domiciliul stabil în ţară, să fi absolvit cel puţin ciclul inferior liceal sau o şcoală de arte şi meserii, iar dacă sunt elevi în ultimul an de studii să facă dovada absolvirii până la data începerii programului de instruire. Candidaţii nu au voie să fi fost condamnaţi penal sau să fie în curs de urmărire penală, trebuie să fie apţi din punct de vedere medical şi psihologic şi să aibă o condiţie fizică bună.

Mai multe pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici