Gândul: Permisul suspendat în alt judeţ – aproape imposibil de recuperat

Şoferii cărora li se reţine permisul în alt judeţ decât cel de reşedinţă nu au aproape nici o şansă de a contesta sancţiunea: ultima modificare a Codului Rutier prevede că numai instanţele de judecată de pe raza judeţului unde s-a produs fapta pot anula măsura luată de agentul constatator.

2 afișări
Imaginea articolului Gândul: Permisul suspendat în alt judeţ – aproape imposibil de recuperat

Gândul: Permisul suspendat în alt judeţ – aproape imposibil de recuperat

Practic, un şofer din Timişoara căruia i se reţine permisul la Constanţa ar trebui să străbată ţara de la un capăt la celălalt de cel puţin trei-patru ori, pentru a se prezenta la termenele stabilite de judecător. Evident, exceptându-i pe şoferii profesionişti, care trăiesc de pe urma carnetului de conducere, numai procesomanii sunt dispuşi să treacă printr-o asemenea experienţă, care implică atât costuri foarte mari cât şi extrem de mult timp pierdut.

În cazul în care şoferul sancţionat refuză să semneze procesul-verbal, situaţia devine de-a dreptul ridicolă: i se înmânează doar dovada de reţinere a permisului, iar procesul-verbal este primit prin poştă. Cum însă nici poliţiştii nu se înghesuie să-l expedieze prea repede, şi nici poşta nu-l livrează a doua zi, în cea mai mare parte a cazurilor dovada expiră înainte de primirea procesului-verbal, iar şoferul devine pieton fără a avea măcar şansa, fie ea şi pur teoretică, de a contesta sancţiunea în instanţă.

Mai multe pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici