Gândul: Primarii Băsescu şi Videanu, naşii traficului de coşmar

Câteva zile la rând, după o ploaie monotonă, dar fără debit prea mare, sistemul rutier al Bucureştiului a intrat în colaps. În zona Pieţei Unirii şi pe câteva mari bulevarde maşinile au rămas pur şi simplu oprite bară la bară, în vreme ce aproape 100 de poliţişti, udaţi de ploaie până la piele, încercau zadarnic să dirijeze fluviul de maşini care se revărsase pe străzi. Conform purtătorului de cuvânt al Poliţiei Capitalei, comisarul Christian Ciocan, din cele circa 1,2 milioane de maşini înmatriculate în Bucureşti, aproape jumătate ieşiseră simultan în trafic, iar o bună parte dintre ele se îndreptau spre zonele marilor complexe comerciale.

1 afișare
Imaginea articolului Gândul: Primarii Băsescu şi Videanu, naşii traficului de coşmar

Gândul: Primarii Băsescu şi Videanu, naşii traficului de coşmar

Rezultatul era cât se poate de previzibil: de la 6 până la 9 seara circulaţia a devenit practic imposibilă în zona Pieţei Unirii, pe o bună parte a Splaiului Independenţei, pe bulevardul Pantelimon şi pe şoseaua Colentina. Deşi ploua, în multe zone aerul era irespirabil: pe durata megablocajului s-au adunat 1,8 de milioane de ore de funcţionare ale motoarelor maşinilor aflate pe străzi. Aproape toate marile complexuri comerciale din Capitală au apărut în ultimii şapte-opt ani, pe semnăturile primarilor Traian Băsescu şi Adriean Videanu.

Toate planurile de urbanism zonal urmăreau doar ca investiţia să aibă un număr satisfăcător de parcări şi de ieşiri. Recent, viceprimarul Ionuţ Popa a anunţat că va solicita pentru toate noile construcţii de acest fel studii de trafic care să arate că arterele suportă numărul de maşini atrase. Măsura este tardivă, Bucureştiul fiind deja sufocat. În ultimele două mandate, în Bucureşti au apărut şi blocurile-turn, care - ca şi hipermarketurile - creează un flux enorm de trafic în zonele unde au fost construite şi nu au un număr suficient de locuri de parcare.

Mai multe pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici