Gândul: Revoluţionarii braşoveni din ’87 – „omagiaţi“ cu 1500 RON şi trimişi la plimbare

Amărăciune şi indignare resemnată, ieri, printre membrii Asociaţiei „15 Noiembrie”, care, în urmă cu 20 de ani, îşi riscaseră vieţile scandând pe străzile Braşovului „Jos comunismul!”, „Jos Ceauşescu!”, informează Gândul.

2 afișări
Imaginea articolului Gândul: Revoluţionarii braşoveni din ’87 – „omagiaţi“ cu 1500 RON şi trimişi la plimbare

Gândul: Revoluţionarii braşoveni din ’87 – „omagiaţi“ cu 1500 RON şi trimişi la plimbare

După două decenii, poftiţi la un simulacru de „omagiere” la Consiliul Judeţean Braşov, aceştia au avut surpriza să constate că revolta anticomunistă a braşovenilor - care avea să prefaţeze căderea comunismului în România, doi ani mai târziu - a fost transformată de mai-marii C.J.-ului într-o manifestaţie „populară” oarecare!

„De ce vă miraţi?”, a fost singurul comentariu al majorităţii victimelor represiunii de acum 20 de ani, când au dat cu ochii de placa „omagială” amplasată pe un coridor al fostei Judeţene PCR, pe care stătea scris: „În memoria revoltei populare de la 15 noiembrie 1987”.

Mai multe pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici