Garda de Mediu Constanţa: apa lacului Siutghiol nu este poluată

  • Garda de Mediu Constanţa anunţă că apa lacului Siutghiol nu este poluată.
  • Reprezentanţii instituţiei au făcut în ultimele săptămâni cercetări pentru a stabili de ce la malul lacului se adună numeroşi peşti.
249 afișări
Imaginea articolului Garda de Mediu Constanţa: apa lacului Siutghiol nu este poluată

Sursa foto: Mediafaxfoto

Comisarii Gărzii de Mediu Constanţa au mers la faţa locului după ce mai mulţi constănţeni au reclamat faptul că bancurile de peşte s-au aglomerat spre malul lacului Siutghiol. Ei au luat probe din apă şi au realizat că indicatorii de calitate ai apei sunt normali, cu mici excepţii. În plus, specialiştii au oferit o explicaţie pentru comportamentul peştilor.

„Pentru lămurirea situaţiei, GNM CJ Constanţa a solicitat un punct de vedere de la Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură. Specialiştii acestei instituţii ne-au comunicat faptul că „fenomenul de aglomerare în zonele de mal ale lacului sunt normale în această perioadă şi cu precădere în zonele iluminate artificial pe timp de noapte (faleză oraş Ovidiu). De asemenea, fenomenul de deplasare paralel cu malul ale bancurilor de peşti semnalate în anumite zone este cunoscut şi specific acestui lac litoral de origine marină”, au explicat reprezentanţii Gărzii de Mediu Constanţa.

Comisarii de mediu precizează că nu s-a produs fenomenul de asfixie a peştilor şi nu s-a înregistrat mortalitate piscicolă în lacul Siutghiol.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici