Gary Lineker a fost suspendat de BBC după ce a comparat guvernul britanic cu Germania nazistă

Fostul căpitan al echipei Angliei, Gary Lineker, a fost îndepărtat temporar din funcţia de prezentator al emisiunii emblematice de fotbal Match of the Day, difuzată de BBC, ca urmare a criticilor sale la adresa noii politici a guvernului britanic faţă de solicitanţii de azil.

531 afișări
Imaginea articolului Gary Lineker a fost suspendat de BBC după ce a comparat guvernul britanic cu Germania nazistă

Suspendarea lui Lineker de la BBC de la această emisiune, difuzată în Marea Britane încă din anii 1960, marchează o evoluţie extraordinară şi a fost urmată de o revărsare de sprijin public pentru Lineker şi de faptul că o mulţime de colegi ai acestuia au anunţat că nu vor apărea în emisiune fără el.

Într-o postare pe Twitter adresată marţi celor 8,7 milioane de urmăritori ai săi, Lineker - unul dintre cei mai mari fotbalişti englezi şi în prezent una dintre cele mai influente figuri media din Marea Britanie - a declarat că limbajul folosit de membrii guvernului britanic faţă de solicitanţii de azil este similar cu cel folosit în Germania nazistă.

"BBC a decis ca el să se retragă de la prezentarea emisiunii Match of the Day", a declarat BBC vineri seara, "până când vom avea o poziţie clară şi agreată cu privire la utilizarea de către el a reţelelor sociale".

"Nu am spus niciodată că Gary nu poate avea opinii sau că nu poate avea un punct de vedere asupra unor probleme care îl interesează, dar am spus că ar trebui să evite implicarea în unele probleme politice ale partidelor sau controverse politice", a precizat BBC.

Parlamentari ai Partidului Conservator au cerut BBC să îl sancţioneze disciplinar pe Lineker după ce acesta a scris pe Twitter că planul guvernului de a reţine şi deporta solicitanţii de azil care sosesc cu barca este "o politică de o cruzime incomensurabilă îndreptată împotriva celor mai vulnerabili oameni, într-un limbaj care nu se deosebeşte de cel folosit de Germania în anii '30".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici