Gavrilă recunoaşte că a primit lunar între 7.000 şi 10.000 de euro de la Celestini - VEZI INTERCEPTĂRI

Nicolae Adrian Gavrilă recunoaşte, în interceptările existente la dosarul în care DNA a cerut arestarea sa, că a primit lunar între 7.000 şi 10.000 de euro de la Antonello Celestini, în schimbul intervenţiei la factori de decizie din cadrul ANAF, el menţionând mereu că banii nu au fost pentru el.

100 afișări
Imaginea articolului Gavrilă recunoaşte că a primit lunar între 7.000 şi 10.000 de euro de la Celestini - VEZI INTERCEPTĂRI

Gavrilă recunoaşte că a primit lunar între 7.000 şi 10.000 de euro de la Celestini (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

În perioada 2007 - 2008, Gavrilă, în calitate de consilier superior la ANAF a pretins şi primit suma de 120.000 de euro, între 7.000 şi 10.000, lunar de la Antonello Celestini, potrivit referatului prin care procurorii DNA au cerut arestarea preventivă a lui Gavrilă şi a lui Marius Cătălin Stăncescu, obţinut de MEDIAFAX.

Într-o primă discuţie, Gavrilă îi confirmă lui Celestini că l-a ajutat de fiecare dată folosind expresia "că te-am ajutat de fiecar dată super rezonabil".

În replică, Celestini i-a răspuns: "Păi, nu degeaba, da a fost super rezonabil".

În contextul discuţiei, Nicolae Gavrilă i-a reproşat martorului - denunţător că acesta nu i-a remis o sumă importantă de bani pentru o altă intervenţie pe care acesta ar fi făcut-o în interesul denunţătorului.

Făcând referire la sumele pe care le-a dat anterior inculpatului Gavrilă, Celestini îi aminteşte acestuia că în trecut au colaborat adresându-i-se: "Noi am făcut o treabă lună de lună şi eu m-am ţinut de promisiune, tu te-ai ţinut de promisiune, adică nu s-au oprit conturi, ai primit banii".

Gavrilă confirmă cele spuse de Celestini, recunoscând că l-a ajutat pe acesta, se arată în referat.

Deoarece Gavrilă a continuat să fie nemulţumit, Celestini i-a răspuns că, de fapt, nu l-a ajutat pe el persoanl ci firma SC galaxy Tobacco şi că pentru fiecare lună şi-a luat banii.

Într-o altă discuţie, din 10 noiembrie 2010, Gavrilă îi spune lui Celestini: "Ţi-am rezolvat de fiecare dată când ai venit la mine, ţi-am rezolvat... nu te-am şantajat cu nimic, n-am zis «Bă, dă! Fă! Dă, fă!» Nu, niciodată".

La rândului lui, Celestini îi reaminteşte cu Gavrilă că de fiecar dată, pentru rezolvarea problemei, i-a dat sume de bani, lucru confirmat de acesta din urmă: "eu ştiu că mi-ai dat întotdeauna".

Într-o altă discuţie, din 23 noiembrie 2010, supărat de alte sume pretinse de Nicolae Gavrilă, Celestini îi reproşează acestuia că în problema opririi conturilor nu a făcut nimic şi că a luat banii degeaba.

Gavrilă a recunoscut că a luat banii, dar că nu a luat pentru el : "Dar nu am luat pentru mine", se arată în referatul întocmit de procurorii DNA.

Curtea de Apel Bucureşti a emis mandate de arestare preventivă, pentru 29 de zile, pe numele consilierului superior Adrian Gavrilă şi a avocatului Marius Stăncescu, sub acuzaţia de trafic de influenţă, judecătorul admiţând propunerea procurorului Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

"Procurorii din cadrul Direcţia Naţională Anticorupţie efectuează cercetări penale faţă de inculpaţii Marius Cătălin Stăncescu, avocat în Baroul Bucureşti şi consultant financiar, şi Nicolae Adrian Gavrilă, consilier superior în cadrul Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) - Direcţia Generală Coordonare Inspecţie Fiscală, în sarcina cărora s-au reţinut trei infracţiuni de trafic de influenţă în formă continuată", informează DNA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici