GCS: 117 dosare penale au fost deschise pentru zădărnicirea combaterii bolilor

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, sâmbătă, că 117 dosare penale au fost deschise în România pentru zădărnicirea combaterii bolilor. De asemenea, 329 de persoane au fost sancţionate pentru nerespectarea măsurilor de carantină sau de izolare.

220 afișări
Imaginea articolului GCS: 117 dosare penale au fost deschise pentru zădărnicirea combaterii bolilor

GCS: 117 dosare penale au fost deschise pentru zădărnicirea combaterii bolilor

„Până în prezent, prin structurile abilitate ale MAI au fost întocmite 117 dosare penale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal. Totodată, Poliţia a aplicat 329 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea măsurilor de izolare/carantină”, au anunţat reprezentanţii GCS.

Potrivit acestora, în ultimele 24 de ore, de vineri până sâmbătă, au fost înregistrate 1.501 de apeluri la numărul unic de urgenţă 112 şi 5.704 la TELVERDE (0800 800 358), o linie deschisă special pentru informarea cetăţenilor.

Această linie nu este un număr de urgenţă, ci o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetăţenilor. „De asemenea, românii aflaţi în străinătate pot solicita informaţii despre prevenirea şi combaterea virusului la linia special dedicată lor, +4021.320.20.20”, au mai transmis reprezentanţii GCS.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici