Generalul maior Ştefan Dănilă a preluat şefia SMG, în prezenţa şefului statului - GALERIE FOTO

Amiralul Gheorghe Marin i-a predat, marţi, şefia Statului Major General generalului Ştefan Dănilă, în prezenţa preşedintelui Traian Băsescu şi a ministrului Apărării Naţionale, Gabriel Oprea.

266 afișări
Imaginea articolului Generalul maior Ştefan Dănilă a preluat şefia SMG, în prezenţa şefului statului - GALERIE FOTO

Generalul maior Ştefan Dănilă a preluat şefia SMG, în prezenţa şefului statului (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Amiralul Gheorghe Marin i-a predat generalului Ştefan Dănilă "comanda SMG şi drapelul de luptă al SMG", ultimul îngenunchind şi sărutând steagul.

"Orice început are şi un sfărşit, acesta este mersul normal al lucrurilor în viaţă şi este bine pentru că se întâmplă aşa pentru că altfel nu am şti să preţuim lucrurile importante. Dacă m-aş uita înapoi aş schimba multe lucruri, dar majoritatea sunt convins că le-aş păstra aşa", a apreciat amiralul Gheorghe Marin.

La rândul său, noul şef al SMG, generalul maior Ştefan Dănilă, a arătat că prioritatea Statului Major General va fi, în continuare, respectarea angajamentelor internaţionale asumate şi în special afirmarea ţării noaste ca furnizor de securitate în îndeplinirea misiunilor în teatrele de operaţii.

"În timpul misiunilor de transport aerian strategic executate în ţară şi în teatrele de operaţii am cunoscut realităţile câmpului de luptă, curajul şi devotamentul militarilor români care îşi fac datoria în Afganistan precum şi dificultăţile cu care aceştia se confruntă. De aceea eforturile noastre vor viza atât creşterea capacităţii combative a trupelor dislocate în teatrele de operaţii, cât şi îmbunătăţirea gradului de protecţie a militarilor români în faţa ameninţărilor din ce în ce mai variate. Modernizarea înzestrării structurii de forţe este, de asemenea, un capitol de referinţă în activitatea SMG, iar în acest sens vom acorda o atenţie deosebită implementării programelor vitale pentru îndeplinirea misiunilor privind programele deja începute de domnul amiral Marin", a declarat, după preluarea mandatului, Ştefan Dănilă.

El a apreciat că, în prezent, contextul economico financiar nefavorabil la nivel mondial impune restricţii bugetare şi îşi arată efectele asupra armatelor tuturor statelor alianţei.

"Vom corela în procesul de transofmrare a Armatei cu noile condiţii, dar şi cu noul concept strategic adoptat recent la nivelul Alianţei, ceea ce va presupune o reanalizare a propriilor priorităţi pentru a ne menţine în ritmul schimbărilor preconizate la nivelul Alianţei. Ne vom corela eforturile către realizarea mentenanţei tehnicii existente astfel încât să ne îndeplinim misiunile care ne revin în cadrul MApN", a mai spus generalul Dănilă.

La ceremonial au mai participat, printre alţii, preşedintele Traian Băsescu, ministrul apărării naţionale, Gabriel Oprea, fostul şef al SMG, Mircea Chelaru, şefii SIE şi SRI, Răzvan Mihai Ungureanu şi George Maior, procurorul general Laura Codruţa Kovesi şi fostul ministru al apărări, în prezent preşedintele Comisiei de apărare din Senat, Teodor Meleşcanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici