Generalul Mihai Chiţac, îngrijit de Daniela Bartoş

Generalul Mihai Chiţac este internat, de luni, la secţia medicală a Spitalului Clinic de Urgenţă "Floreasca", potrivit unui document semnat de fostul ministru social-democrat al Sănătăţii, Daniela Bartoş, şi depus, marţi, în instanţă de avocatul care îl reprezintă pe Chiţac.

45 afișări
Imaginea articolului Generalul Mihai Chiţac, îngrijit de Daniela Bartoş

Generalul Mihai Chiţac, îngrijit de Daniela Bartoş (Imagine: Mediafax Foto)

Chiţac, condamnat în dosarul Revoluţiei şi, în prezent, aflat într-o perioadă de întrerupere a executării pedepsei, cere instanţei Tribunalului Militar Teritorial Bucureşti (TMTB) să-i prelungească rămânerea în libertate, invocând motive medicale.

Marţi, la TMTB, Chiţac trebuia să compară în faţa instanţei pentru a-şi susţine cererea, însă acesta nu s-a prezentat. Avocatul care-l reprezintă, Alice Drăghici, a depus la dosarul cauzei un document medical care, potrivit preşedintelui completului de judecată, este semnat de fostul ministru al Sănătăţii în Guvernul condus de Adrian Năstase, Daniela Bartoş, şeful secţiei medicale din respectivul spital.

Preşedintele completului de judecată a analizat documentul şi l-a criticat pe fostul ministru al Sănătăţii pentru că nu a menţionat dacă fostul general Chiţac este "internat în ambulatoriu" sau "internat în pat".

"Un fost ministru al Sănătăţii nu cunoaşte diferenţa între a fi internat în ambulatoriu şi internat în pat", a criticat preşedintele completului după ce a citit documentul. Alice Drăghici i-a explicat judecătorului că a discutat pe această temă cu medicul Bartoş, care "a râs" spunându-i că internarea în ambulatoriu se menţionează explicit, iar "internare" înseamnă "internare în pat".

Alice Drăghici a arătat că fostul general Chiţac s-a internat în spital, luni.

Avocatul a mai spus instanţei că raportul de expertiză medico-legală referitor la starea sănătăţii lui Chiţac a fost întocmit, însă concluziile acestuia nu au fost redactate, astfel că este necesară amânarea cauzei în ceea ce-l priveşte pe Chiţac.

"S-a făcut raportul de expertiză şi vă rog respectuos să acordaţi un nou termen, însă unul scurt, de o săptămână, timp în care concluziile să ajungă la dosar", a spus Alice Drăghici, lucru încuviinţat de instanţă, care a dispus amânarea cauzei până la data de 31 martie.

Având în vedere că termenul la care Chiţac trebuie să revină în penitenciar este 29 martie, instanţa a dispus citarea fostului general şi la domiciliu, dar şi la penitenciar, pentru a se asigura că acesta va avea cunoştinţă de data la care trebuie să vină la TMTB pentru judecarea cererii.

Mihai Chiţac a fost supus, în 11 martie, unor investigaţii medicale la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca.

Mihai Chiţac a cerut Tribunalului Militar Teritorial Bucureşti prelungirea termenului de amânare a executării pedepsei, pe motiv că nu a reuşit să facă operaţia pe cord în cele trei luni în care a fost pus în libertate.

Mihai Chiţac a fost pus în libertate, în 29 decembrie 2008, pentru a fi supus unei intervenţii chirurgicale de revascularizare miocardică, Tribunalul Militar Teritorial Bucureşti întrerupându-i executarea pedepsei pentru o perioadă de trei luni, respectiv până în 29 martie 2009.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici