Generalul SIE în rezervă Adrian Isac, audiat la DNA în dosarul lui Voicu

Generalul SIE în rezervă Adrian Isac a fost audiat, joi, de procurorii DNA ca martor în dosarul în care este cercetat senatorul Cătălin Voicu, el fiind citat pentru a oferi lămuri cu privire la prezenţa sa la una dintre întâlnirile lui Voicu cu omul de afaceri Marius Locic.

1451 afișări
Imaginea articolului Generalul SIE în rezervă Adrian Isac, audiat la DNA în dosarul lui Voicu

Generalul SIE în rezervă Adrian Isac, audiat la DNA în dosarul lui Voicu (Montaj foto)

Adrian Isac a stat aproximativ o oră în sediul DNA, surse judiciare declarând pentru MEDIAFAX că generalul SIE în rezervă Adrian Isac a fost audiat de procurorii anticorupţire în dosarul în care este cercetat senatorul Cătălin Voicu.

Sursele citate au precizat că Isac a fost citat de procurorii anticorupţie în calitate de martor în dosarul lui Cătălin Voicu, pentru a oferi lămuri cu privire la prezenţa sa la una dintre întâlnirile senatorului cu omul de afaceri Marius Locic de la restaurantul Select din Capitală.

Potrivit surselor citate, şi întâlnirea la care a fost prezent Adrian Isac a fost interceptată de procurori.

Adrian Isac: Îl cunosc pe Voicu din 2009, am participat la unele discuţii dintre acesta şi Locic

Generalul SIE în rezervă Adrian Isac a declarat, joi, că îl cunoaşte pe senatorul Cătălin Voicu din 2009 şi că a participat la unele discuţii dintre senator şi Marius Locic, la restaurantul Select din Capitală, dar că acestea au fost redate parţial greşit în transcripturile interceptărilor.

Adrian Isac a mai spus că în aceste transcrieri procurorii au atribuit unele pasaje altor persoane, în timp ce alte pasaje nu ar fi fost fidel redate. El a precizat că este convins că procurorii vor aranja această problemă până la trimiterea dosarului lui Voicu în instanţă.

Totodată, Adrian Isac a declarat că a dat în faţa procurorilor anticorupţie o declaraţie în calitate de martor, dar că nu poate oferi mai multe detalii.

Surse judiciare au informat că în cursul zilei de joi au mai fost citaţi pentru a fi audiaţi la DNA judecătorul Florin Costiniu şi omul de afaceri Costel Căşuneanu.

În interceptările din referatul procurorilor apare numele lui Isac într-o discuţie dintre Cătălin Voicu, Marius Locic, Liviu Capotă şi un alt interlocutor, din 30 august 2008, între orele 13.29 şi 13.55.

Atunci, Cătălin Voicu a obţinut de la Liviu Capotă, patronul restaurantului Select, promisiunea că îi va confirma apărarea în sensul că nu a pretins nicio sumă de bani de la Locic.

Adrian Isac spune despre Tarek, cel care l-a avertizat pe Locic că va fi arestat pentru că un om politic "îi vrea capul", că este un mafiot.

"Tarek ăsta e un mafiot, e băgat în diverse...în lumea politică...e băgat, eu am auzit multe de el (...) E cu Noapteş", spune Isac, care este prezentat celorlaţi "domnu general Isac".

Liviu Capotă a fost audiat, marţi la DNA, în calitate de martor în dosarul lui Voicu.

Senatorul Cătălin Voicu îşi organiza întâlnirile în localul lui Liviu Capotă, "în condiţii de maximă confidenţialitate, în spaţiu cu acces restricţionat şi riguros controlat pentru detectarea eventualelor mijloacelor de interceptare".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici