Geoană: Berceanu a deturnat banii din subvenţiile pentru crescătorii de animale

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, l-a acuzat, miercuri, la Botoşani, pe ministrul Radu Berceanu că a deturnat către Ministerul Transporturilor şi Ministerul Turismului fondurile pentru subvenţia pentru crescătorii de animale, susţinând că acesta este motivul protestului fermierilor.

64 afișări
Imaginea articolului Geoană: Berceanu a deturnat banii din subvenţiile pentru crescătorii de animale

Geoană: Berceanu a deturnat banii din subvenţiile pentru crescătorii de animale (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Geoană a declarat, în comuna botoşăneană Vlăsineşti, că fermierii protestează la Bucureşti faţă de modul incalificabil în care este tratată astăzi agricultura în România.

"Pe bună dreptate crescătorii de animale şi agricultorii români sunt revoltaţi pentru că în bugetul de stat pe anul 2009, până în luna august, au existat în buget într-o formă legală resursele pentru cei 5,7 milioane de lei vechi subvenţii pentru bovine şi ovine. Cea mai rapidă măsură anticriză este subvenţia la timp. Subvenţia pe care o meritaţi, subvenţia naţională şi subvenţia europeană", a afirmat Geoană la o întâlnire cu fermieri din judeţul Botoşani.

El a susţinut că banii destinaţi subvenţiilor au fost deturnaţi de către ministrul interimar al Agriculturii, Radu Berceanu, spre "şmecheriile PDL".

"Vreau să spun la modul cel mai serios şi public că ceea ce a făcut ministrul Berceanu, ministru la Transporturi şi la Agricultură după plecarea PSD de la guvernare, a fost deturnarea banilor pentru subvenţia pentru crescătorii de animale şi transferul acestor bani către Ministerul Transporturilor şi pentru asfalt şi pentru Ministerul Turismului şi pentru toate şmecheriile PDL şi de aceea să nu vă mire faptul că în premieră în România agricultorii şi crescătorii de animale au luat cu asalt Bucureştiul", a spus Mircea Geoană.

Aproximativ 1.300 de fermieri s-au adunat, miercuri dimineaţă, în Piaţa Constituţiei din Capitală, unde s-au îmbrâncit în câteva rânduri cu jandarmii care asigură ordinea.Crescătorii de taurine au aprobare pentru pichet pentru trei zile, de la ora 9.00 la ora 20.00.

De asemenea, peste 200 de crescători de oi şi capre, afiliaţi la Federaţia Agrostar, pichetează, miercuri, de la ora 110.00, sediul Ministerului Agriculturii. Ei au autorizaţie până la ora 14.00.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici