George Copos: Trăiesc o dramă imensă. Nu mă voi sustrage niciodată justiţiei

Acţionarul majoritar al FC Rapid, George Copos, prezent luni, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde a început judecarea dosarului transferurilor, şi-a reafirmat nevinovăţia şi a declarat că trăieşte o mare "dramă" dar nu are de gând să părăsească ţara pentru a se sustrage actului de justiţie.

1044 afișări
Imaginea articolului George Copos: Trăiesc o dramă imensă. Nu mă voi sustrage niciodată justiţiei

George Copos: Trăiesc o dramă imensă. Nu mă voi sustrage niciodată justiţiei (Imagine: Andreea Alexandru / MediafaxFoto)

"Vreau să vă spun cu tărie că trăiesc o adevărată dramă, o imensă dramă, atât eu cât şi familia mea. Alexandra, fata mea, care este la Harvard îmi dă mesaje din oră în oră. Sunt un om care a creat 4.500 de locuri în România, sunt un om care a plătit zeci de milioane de euro pe an impozite şi taxe la stat. Sunt un om ale cărui toate active sunt în această ţară, în România, pe care o iubesc. Totuşi trăiesc această imensă dramă, pentru că nu sunt cu nimic vinovat. La cele două transferuri, atât la Dulca, cât şi la Bratu, toate sumele de bani conform contractelor au intrat în bugetul clubului, în contul clubului Rapid şi au fost şi se regăsesc în balanţa comercială din lunile respective", a declarat Copos, vizibil afectat.

El a catalogat drept nedreaptă cererea DNA, ca inculpaţilor în dosarul transferurilor să li se interzică să părăsească ţara, menţionând că nu intenţionează să se sustragă actului de justiţie, chiar dacă va fi condamnat: "Toate aceste măsuri şi motivaţia de la Curtea de Apel sunt total neadevărate şi o vom demonstra cu probe. Suntem hăituiţi, trăim nişte drame imense în această perioadă. Cererea instituţiei DNA de astăzi, care spune să ne interzică să părăsim ţara, este nedreaptă. Eu nu voi pleca niciodată din ţara mea şi nu mă voi sustrage niciodată justiţiei. Niciodată. Chiar dacă voi fi condamnat. Există şi izbăvire", a spus Copos, care a mai fost condamnat de prima instanţă într-un alt dosar, Loteria.

Omul de afaceri se consideră vinovat doar pentru faptul că a dat "peste 40 de milioane" de euro la Rapid, în loc să investească această sumă în alte domenii. "Toate aceste garanţii care sunt pentru presupusele daune create sunt garanţii colaterale, atât la dosarul transferurilor cât şi la dosarul loteria, care acoperă de trei ori sau de patru ori presupusul prejudiciu. Trăiesc o dramă mare şi eu şi familia mea. Eu pot fi învinuit sau judecat în această ţară doar de familia mea, doar de directorii mei, doar de 2.100 de angajaţi care îi are Ana pentru că am dat peste 40 de milioane clubului Rapid ca să aduc bucurie unor oameni, care înainte de 1990 jucau un an în Divizia A şi trei ani în Divizia B. Asta am făcut, am adus 40 de milioane de acasă şi de la firmele Ana în loc să-i investesc în altă parte", a afirmat el.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici