German aflat într-un velier care risca să se scufunde în Dunăre, salvat de poliţiştii de frontieră

Un turist german aflat într-un velier ce risca să se scufunde în Dunăre din cauza vântului şi a valurilor mari a fost salvat, miercuri seară, de poliţiştii de frontieră din Mehedinţi, potrivit Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră.

128 afișări
Imaginea articolului German aflat într-un velier care risca să se scufunde în Dunăre, salvat de poliţiştii de frontieră

German aflat într-un velier care risca să se scufunde în Dunăre, salvat de poliţiştii de frontieră (Imagine: www.politiadefrontiera.ro)

Ambarcaţiunea cu vele în care se afla J. Nick Marin (32 de ani) a fost observată de o patrulă a Poliţiei de Frontieră la ora 18.30, pe direcţia viaductului Glaucina, la 150 de metri de malul românesc.

Velierul era în derivă şi în pericol de a se scufunda din cauza vântului puternic şi a valurilor mari ale Dunării.

Poliţiştii de frontieră au intervenit cu o ambarcaţiune rapidă, l-au transbordat pe german la bordul navei lor şi i-au acordat primul ajutor. De asemenea, ei au recuperat velierul turistului, dintre trunchiurile copacilor care pluteau în derivă pe fluviu.

Tânărul salvat a declarat că viitura, vântul puternic, condiţiile meteorologice nefavorabile şi valurile mari l-au pus în imposibilitate de a controla şi a naviga cu velierul.

"Deoarece condiţiile hidrometeorologice nu permitea continuarea călătoriei pe Dunăre în condiţii de siguranţă, poliţiştii de frontieră i-au asigurat cetăţeanului german condiţiile minime de cazare şi hrană", mai precizează sursa citată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici