Gest IMPRESIONANT al unui tânăr din Târgu-Jiu: Şi-a donat părul pentru copiii bolnavi de cancer

Un tânăr de 24 de ani, din Târgu-Jiu, judeţul Gorj, masterand la Facultatea de Automatică şi Calculatoare, din cadrul Universităţii Politehnica Bucureşti, şi-a donat părul în cadrul unei campanii care are ca scop crearea de peruci pentru copiii diagnosticaţi cu cancer.

824 afișări
Imaginea articolului Gest IMPRESIONANT al unui tânăr din Târgu-Jiu: Şi-a donat părul pentru copiii bolnavi de cancer

Gest impresionant al unui tânăr din Târgu-Jiu: Şi-a donat părul pentru copiii bolnavi de cancer

Radu Stochiţoiu, tânărul de 24 de ani din Târgu-Jiu, a decis să renunţe la părul său lung pentru o cauză umanitară. Acesta s-a alăturat Campaniei „Zâmbete Împletite - Donează Păr Copilaşilor“.

„Nu m-am dus direct la copii. Este o asociaţie care face peruci pentru ei şi m-am dus la acea asociaţie din Bucureşti. Eu am vrut de mult timp să-mi donez părul, am căutat mult pe internet o asociaţie căreia îi pot dona dona părul. Am văzut că exista ceva pentru femei cu cancer, tot pentru confecţionarea de peruci, doar că din ce am observat pe internet, nu sunt sigur, poate am greşit, s-a oprit campania anul trecut. Am căutat pe Facebook şi am găsit această fundaţie, sunt nişte studenţi la Medicină care se ocupă singuri de acest lucru, de aceea mi se pare şi mai interesant, că nu îi ajută nimeni. Mi-am lăsat părul lung din anul II de facultate, deci de trei ani şi jumătate. Acum sunt la masterat la Politehnică”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Radu Stochiţoiu.

Acesta se gândeşte ca, peste câţiva ani, să-şi doneze părul, din nou. Gestul său vine şi după ce, înainte de a se naşte, fratele său a murit de leucemie.

„Tatăl meu îşi dorea de mult timp să mă tund, doar pentru că i se părea lui că trebuie să mă tund, că sunt bărbat, că sunt tânăr, doar că mama mea ţinea destul de mult la părul acela şi s-a bucurat că nu doar îl tund şi că fac şi ceva bun cu el, adică nu îl las să se piardă. Era destul de lung, până aproape de buric. Mama mea s-a bucurat foarte mult că am luat această decizie. Nu aş vrea să spun că a fost o decizie grea, îmi doream să mă tund, mi-am dat seama doar că aş putea să fac o faptă bună cu el. Consider că dacă natura a fost atât de generoasă cu mine, acum e rândul meu să ofer. Am avut un frate care a murit înainte să mă nasc eu, a avut leucemie”, a mai declarat Radu Stochiţoiu.

Tânărul din Târgu-Jiu a absolvit facultatea cu media 9,50. În timpul verii, acesta lucrează în străinătate, ca intern, la Google. Radu spune că a susţinut interviuri la Microsoft, Bloomberg şi Google.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici