Gheorghe Falcă spune că a obţinut 50 de milioane de lei pentru proiecte la întâlnirea cu Udrea

Primarului Aradului, Gheorghe Falcă (PDL), a declarat, vineri, că a obţinut finanţări de 50 de milioane de lei pentru proiecte locale, în urma întâlnirii de la Arad cu ministrul Elena Udrea.

38 afișări
Imaginea articolului Gheorghe Falcă spune că a obţinut 50 de milioane de lei pentru proiecte la întâlnirea cu Udrea

Gheorghe Falcă spune că a obţinut 50 de milioane de lei pentru proiecte la întâlnirea cu Udrea (Imagine: Adi Piclisan/Mediafax Foto)

Falcă a declarat, într-o conferinţă de presă susţinută la PDL Arad, că ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului i-a dat asigurări că va finanţa, în 2010, proiectele pentru care edilul a cerut bani, sumele ridicându-se la aproximativ 50 de milioane de lei.

Primarul a spus că a obţinut finanţare pentru realizarea unui bazin de polo, investiţie ce se ridică la 35 de milioane de lei.

Conform edilului, Udrea a dat asigurări că vor fi finanţate şi alte proiecte, din bugetul pe 2010 al ministerului, între care modernizarea Ştrandului Neptun, construirea unor săli de sport sau reabilitarea termică a unor blocuri.

"Aceste vizite nu sunt doar pentru a bifa prezenţa în municipiu, atâta vreme cât administraţia se pregăteşte cu proiecte şi are forţă, iar Guvernul poate sprijini solicitările noastre", a spus edilul.

Elena Udrea s-a întâlnit, miercuri după-amiază, cu primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, cu aleşi locali şi conducerea Consiliului Judeţean, autorităţile solicitând sprijin financiar pentru mai multe proiecte locale, în timp ce ministrul a promis alocarea fondurilor necesare.

În urma întâlnirii cu administraţia municipală şi cu cea judeţeană (ambele conduse de PDL), Udrea a declarat că a fost uimită de câte proiecte i-au fost prezentate.

Ministrul a spus că în lista de investiţii pe 2010 a Ministerului este cuprinsă şi modernizarea Ştrandului Neptun, cel mai mare din ţară şi unul dintre cele mai mari din Europa. Astfel, ştrandul arădean va beneficia, în 2010, de o finanţare ministerială de patru milioane de lei, iar până în 2011, când proiectul trebuie finalizat, alocările bugetare pentru ştrand vor fi de şapte milioane de lei. Finanţările au în vedere dezvoltarea bazei de agrement şi forarea pentru captarea de apă termală.

Udrea a mai promis fonduri pentru realizarea, la Arad, a unui Centru Naţional Sportiv, pentru construirea unui bazin de polo, lucrări care ar urma să înceapă în acest an, pentru construirea de locuinţe ANL, săli de sport, cămine culturale, pentru reabilitarea termică a 42 de blocuri sau pentru alimentarea cu apă a satelor.

Totodată, ministrul a promis sprijin pentru demilitarizarea Cetăţii Aradului, una dintre cetăţile Vauban cele mai bine conservate din Europa, dar care este ocupată de o bază militară.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici