Gheorghe Stan şi Cristian Deliorga au depus jurământul la Palatul Cotroceni, ca judecători ai CCR

Fostul şef al Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie, Gheorghe Stan, şi fostul judecător al Curţii de Apel Constanţa, Cristian Deliorga, au depus, marţi, jurământul la Cotrocenti ca judecători ai Curţii Constituţionale.

951 afișări
Imaginea articolului Gheorghe Stan şi Cristian Deliorga au depus jurământul la Palatul Cotroceni, ca judecători ai CCR

Gheorghe Stan şi Cristian Deliorga depun, marţi, jurământul la Cotroceni, ca judecători ai CCR

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat vineri decretul de eliberare din funcţia de procuror a lui Gheorghe Stan, procuror-şef al Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, acesta urmând să fie numit la CCR.

Joi, şeful statului a semnat decretul de eliberare din funcţia de judecător la Curtea de Apel Constanţa a lui Cristian Deliorga.

Pe 7 mai, Camera Deputaţilor a votat pentru numirea lui Gheorghe Stan, fost şef al Secţiei de Investigaţie a Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ), în funcţia de judecător al CCR, în locul lui Ştefan Minea, al cărui mandat expiră pe 15 iunie.

În aceeaşi zi, Senatul a votat pentru numirea fostului vicepreşedinte al CSM Cristian Deliorga în funcţia de judecător al CCR, propus de PSD. Acesta o va înlocui pe Simona-Maya Teodoroiu la Curtea Constituţională, al cărei mandat expiră tot pe 15 iunie.

Taguri:
ccr,
stan,
deliorga

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici