Gheorghiţă despre cazul lui Alexandru Arşinel care are COVID-19, deşi era vaccinat cu Pfizer. Ce spune despre riscul de infectare

Riscurile nu se reduc la zero după vaccinare, spune coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheoghiţă, referitor la cazul actorului Alexandru Arşinel, internat la spital după ce a fost diagnosticat cu COVID-19, la două luni după vaccinare.

8045 afișări
Imaginea articolului Gheorghiţă despre cazul lui Alexandru Arşinel care are COVID-19, deşi era vaccinat cu Pfizer. Ce spune despre riscul de infectare

Gheorghiţă despre cazul lui Alexandru Arşinel care are COVID-19, deşi era vaccinat cu Pfizer. Ce spune despre riscul de infectare

Valeriu Gheoghiţă spune că există persoane, în mod deosebit cele vulnerabile, care nu întotdeauna dezvoltă un nivel suficient de crescut al anticorpilor încât să fie protejate, însă chiar şi în aceste cazuri riscul de complicaţii este semnificativ mai scăzut.

„Pot să vă spun că ne-am uitat la rata de fatalitate care este de 100 de ori mai redusă la persoanele vaccinate comparativ cu persoanele nevaccinate, deci categoric că avem beneficii importante ale vaccinării, fără să spunem că 100% din persoanele care sunt vaccinate cu două doze nu vor mai face această infecţie”, precizează Valeriu Gheoghiţă.

Beneficiile importante sunt faţă de boala simptomatică, faţă de complicaţii, faţă de riscul de spitalizare sau faţă de deces, adaugă acesta.

„Există suficiente date care arată inclusiv o reducere a infecţiei asimptomatice şi a riscului de transmitere. Sigur că acest risc nu se reduce la zero”, afirmă Gheoghiţă.

Alexandru Arşinel şi soţia au ajuns la un spital din Bucureşti în urmă cu câteva zile, după ce s-au îmbolnăvit de COVID-19. Arşinel se vaccinase în urmă cu 2 luni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici