Gherla: Un deţinut a murit, după ce medicii Spitalului Municipal au decis să nu îl interneze

Un deţinut de la Penitenciarul Gherla a murit, joi noapte, după ce medicii Spitalului Municipal Gherla, care l-au consultat în urma unei suspiciuni de infarct miocardic, l-au trimis înapoi în penitenciar, fără indicaţii de internare.

301 afișări
Imaginea articolului Gherla: Un deţinut a murit, după ce medicii Spitalului Municipal au decis să nu îl interneze

Gherla: Un deţinut a murit, după ce medicii Spitalului Municipal au decis să nu îl interneze (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat remis, vineri, de Biroul de Presă al Penitenciarului Gherla, decesul deţinutului B.I., în vârstă de 31 de ani, a fost constatat joi noaptea, în jurul orei 23.20, diagnosticul fiind "stop cardiorespirator; moarte subită, posibil cardiacă".

"În seara de 24 aprilie, în jurul orei 22.15, B.I. a solicitat prezentarea la cabinetul medical în vederea unei consultaţii. În urma examinării acestuia de către personalul medical de serviciu, după administrarea tratamentului de urgenţă, a fost luată măsura transportării pacientului la Spitalul Municipal Gherla, cu suspiciunea de infarct miocardic, în vederea unui consult medical de specialitate. La Spitalul Municipal Gherla, persoana condamnată a fost consultată, iar apoi a fost trimisă înapoi către Penitenciarul Gherla, fără indicaţii de internare", se arată în comunicat.

Conform sursei citate, medicii de serviciu ai Penitenciarului Gherla au constatat simptomele specifice diagnosticului prezumtiv de "infarct miocardic" şi au dispus internarea pacientului la Penitenciarul Spital Dej, pentru asistenţă medicală de specialitate, cu toate că B.I. nu figura în evidenţele cabinetului medical cu afecţiuni cardiace.

Ulterior, deţinutul a fost prezentat la medicul de gardă al Penitenciarului Spital Dej, unde, în pofida eforturilor de resuscitare, a decedat.

Poliţia a început o anchetă pentru a stabili cauzele decesului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici