Ghid de cumpărături pe internet

Nouă din zece români sunt îngrijoraţi de securitatea şi protecţia datelor personale când vine vorba despre cumpărăturile făcute de la calculator, pe internet, sau de plăţile bancare efectuate de pe telefonul mobil. Procentul este similar celui din state precum Coreea de Sud, Franţa, Africa de Sud şi Slovacia, conform unui raport KPMG.

20 afișări
Imaginea articolului Ghid de cumpărături pe internet

Ghid de cumpărături pe internet (Imagine: Shutterstock)

"Per ansamblu, cred că problemele legate de neîncredere sunt generate în principal de faptul că este un mod relativ nou de comerţ pentru România şi de faptul că este un comerţ la distanţă, în care clientul nu are o relaţie directă cu vânzătorul", a declarat pentru Gândul Marius Ghenea, preşedintele Asociaţiei Române a Magazinelor Online (ARMO), organizaţie nou-înfiinţată care reprezintă interesele acestui tip de afacere şi impune, în acelaşi timp, şi un Cod de Bune Practici.

Pentru că piaţa de profil este din ce în ce mai mare (doar în primele şase luni ale acestui an vânzările cu plata online au atins nivelul de aproape 69 de milioane de euro) şi pentru a evita situaţiile neplăcute, încrederea fiind un factor determinant în acest tip de business, preşedintele ARMO prezintă, la cererea Gândul, un mic ghid de shoping pe internet.

Citeşte mai multe despre ghidul de shoping pe internet pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici