Ghid de integrare a egalităţii de şanse în întreprinderi, lansat printr-un proiect european

Ghidul privind integrarea egalităţii de şanse în politicile întreprinderilor şi portalul www.carierepentrufemei.ro, care urmăresc diminuarea stereotipurilor sociale privind rolul femeii la locul de muncă, vor fi lansate, marţi, printr-un proiect european implementat de SIVECO SA, ASE şi MEDIAFAX SA.

129 afișări
Imaginea articolului Ghid de integrare a egalităţii de şanse în întreprinderi, lansat printr-un proiect european

Ghid de integrare a egalităţii de şanse în întreprinderi, lansat printr-un proiect european

Ghidul privind integrarea egalităţii de şanse în politicile întreprinderilor şi portalul www.carierepentrufemei.ro fac parte din proiectul european "Şanse egale pentru cariere de succes", derulat de SIVECO România SA, Academia de Studii Economice Bucureşti şi MEDIAFAX SA.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă creşterea oportunităţilor de angajare a femeilor şi acces egal la ocupare prin conştientizarea principiului egalităţii de şanse la nivelul întreprinderilor private, pe termen lung proiectul contribuind la diminuarea stereotipurilor sociale privind rolul femeii la locul de muncă şi la determinarea politicilor nondiscriminative în recrutarea, angajarea şi desfăşurarea ulterioară a carierei femeilor.

În cadrul proiectului se va desfăşura şi o campanie de informare şi creştere a conştientizării în întreprinderi, privind egalitatea de gen şi managementul diversităţii, implementată de SIVECO România şi MEDIAFAX.

Campania va fi reflectată în mod constant şi în cadrul portalului proiectului www.carierepentrufemei.ro.

Ghidul privind integrarea egalităţii de şanse în politicile întreprinderilor cuprinde analiză legislativă, instrumente de lucru, exemple de bune practici dezvoltate la nivel naţional şi internaţional pentru asigurarea egalităţii de şanse.

Ghidul este, de asemenea, un instrument pentru departamentele de resurse umane din cadrul companiilor româneşti în asigurarea de şanse egale, fiind publicat în 5.000 de exemplare care vor fi distribuite întreprinderilor, camerelor de comerţ şi industrie şi partenerilor sociali din fiecare regiune.

Ghidul cuprinde un capitol privind organizarea Comitetelor pentru egalitate de şanse în întreprinderi, întreg conţinutul putând fi accesat şi în format multimedia, care cuprinde lecţii digitale interactive dezvoltate de catre SIVECO România, pentru a fi mai uşor de folosit în practică de managerii de resurse umane.

Formatul digital al ghidului este disponibil pe portalul proiectului, www.carierepentrufemei.ro.

Portalul www.carierepentrufemei.ro cuprinde ghidul în format digital, resurse privind managementul diversităţii şi egalitatea de şanse, şi celelalte produse ale campaniilor de informare din proiect.

În perioada iunie-iulie va fi organizată o serie de seminarii cu managerii de resurse umane în fiecare dintre cele opt Regiuni de Dezvoltare, la care vor participa femei - manageri de resurse umane şi femei cu funcţii de decizie din întreprinderi, fiind dezbătute subiectul egalităţii de şanse şi instrumentele pentru asigurarea acesteia propuse de ghid.

În cadrul acestor seminarii vor fi abordate teme legate de dezvoltarea unei cariere de succes pentru femei, programe de lucru flexibile pentru femei, maternitatea şi drepturile asociate, prevenirea şi combaterea hărţuirii sexuale la locul de muncă, măsuri care conduc la creşterea încrederii în sine a femeilor.

Lansarea Ghidului privind integrarea egalităţii de şanse în politicile întreprinderilor şi a portalului www.carierepentrufemei.ro va avea loc în cadrul unei conferinţe de presă, organizată marţi, 31 mai, ora 11.00, la Academia de Studii Economice din Bucureşti, sala 0129, etaj 1.

Proiectul "Şanse egale pentru cariere de succes" este finanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici