Gigi Becali rămâne în arest - VIDEO

Finanţatorul FC Steaua Gigi Becali rămâne în arest, după ce instanţa Judecătoriei sectorului 1 a respins, marţi, ca neîntemeiată cererea acestuia de revocare a măsurii arestării preventive.

518 afișări
Imaginea articolului Gigi Becali rămâne în arest - VIDEO

Gigi Becali rămâne în arest (Imagine: Răzvan Chiriţă / Mediafax Foto)

Decizia Judecătoriei sectorului 1 în cazul lui Gigi Becali este definitivă. Instanţa a mai dispus ca Gigi Becali să plătească 200 de lei cheltuieli judiciare.

În plus, instanţa a respins şi cererea de eliberare provizorie sub control judiciar formulată de Dumitru Beciu. În acest caz, decizia poate fi atacată cu recurs în 24 de ore de la pronunţare.

Judecătorul a anunţat că urmează să dea curând o decizie şi în cazul lui Marcel Popa, unul din bodyguarzii lui Gigi Becali, reţinut în urmă cu o zi, pentru care procurorii cer arestarea preventivă pentru 29 de zile, el fiind acuzat lipsire de libertate şi uz ilegal de armă.

Cererile de revocare a arestării formulate de Cătălin Zmărăndesc, Ştefan Dediu şi Nicolae Dumitraşcu vor fi reluate în discuţie de magistraţii Judecătoriei sectorului 1 în 16 aprilie.

Gigi Becali şi gărzile sale, Cătălin Zmărăndescu, Ştefan Dediu, Nicolae Dumitraşcu şi Dumitru Beciu, au fost arestaţi preventiv, în 3 aprilie, de Judecătoria Sectorului 1, măsura fiind confirmată, trei zile mai târziu, de judecătorii Tribunalului Bucureşti.

În cazul lui Marius Petrinel Geavela, instanţa a decis să nu ia măsura arestării preventive, interzicându-i însă acestuia să părăsească ţara.

Becali, alături de alte cinci persoane - Cătălin Otto Zmărăndescu, Ştefan Dediu, Nicolae Dumitraşcu, Dumitru Beciu şi Marius Petrinel Geavela - este acuzat de trei fapte de lipsire de libertate în mod ilegal. Dediu este acuzat şi de uz de armă neletală din categoria celor supuse autorizării, fără drept.

Parchetul Capitalei, care a cerut arestarea acestora, susţinea, în motivarea solicitării de arestare preventivă pericolul pentru ordinea publică pe care îl reprezintă acuzaţii, considerând că "s-au erijat în organe de aplicare a legii".

Aceştia sunt acuzaţi că, în noaptea de 26 spre 27 ianuarie, au prins şi sechestrat trei bărbaţi care îi furaseră maşina omului de afaceri.

Video Stirileprotv.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici