Ginecolog acuzat că nu a îngrijit corespunzător o gravidă al cărei făt a murit în pântece

Un medic ginecolog din Drobeta Turnu Severin este acuzat că nu a îngrijit corespunzător o gravidă al cărei făt a murit în pântece după 34 de săptămâni de sarcină.

3452 afișări
Imaginea articolului Ginecolog acuzat că nu a îngrijit corespunzător o gravidă al cărei făt a murit în pântece

Ginecolog acuzat că nu a îngrijit corespunzător o gravidă al cărei făt a murit în pântece (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Femeia gravidă în vârstă de 24 de ani l-a contactat, luni seară, pe medicul ginecolog Dumitru Pătraşcu, la care se prezentase pe perioada sarcinii, acuzând dureri, acesta constatând, în urma unui control, că fătul era mort.

Gravida a fost trimisă la Maternitatea din Drobeta Turnu Severin, unde a rămas internată.

Una dintre mătuşile tinerei susţine că medicul nu i-a făcut perfuzii şi nu s-a ocupat de pacientă, lăsând-o să elimine fătul pe cale naturală, fapt ce i-ar fi pus tinerei viaţa în pericol.

"În decembrie, i-a spus că bebeluşul se dezvoltă normal, nu sunt probleme. Ieri (n.r. - luni), pe la 17.00, i-a zis că este mort de o săptămână. Fata sângera şi avea contracţii. I-a spus să vină la maternitate, că el vine dimineaţa şi se ocupă de ea, numai că de dimineaţă nu a venit. Nu s-a ocupat de ea, că a fost în evidenţa lui de când a rămas însărcinată. Trebuia să vină să îi dea ajutor, să îi facă perfuzii, nu să o lase 2 -3 zile, că se pot întâmpla atâtea!", a declarat femeia.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean din Drobeta Turnu Severin, Elena Bololoi, a declarat că gravida a fost internată la maternitatea unităţii medicale şi a primit îngrijiri, dar nu era necesară o intervenţie chirurgicală pentru eliminarea fătului mort.

A fost preluată de medicul curant, s-a decis urmărirea ei în continuare până va naşte pe cale naturală", a spus Bololoi.

În replică, medicul ginecolog Dumitru Pătraşcu a declarat că după ce a constatat că fătul este mort în pântece a acţionat conform procedurilor.

"Se aşteaptă cel puţin zece - 15 zile în ideea în care să se declanşeze travaliu spontan. A făcut un control în august şi altul în noiembrie. Se îndrepta spre nouă luni şi avea două controale. Moartea copilului se putea întâmpla oricând, se putea întâmpla un nod de cordon. Ea a făcut o deplasare la Calafat şi putea să se întoarcă copilul", a spus dr Pătraşcu.

Pentru că medicii de la maternitatea din Drobeta Turnu Severin nu i-au permis gravidei transferarea cu o ambulanţă la Craiova, femeia a plecat din spital, fără acordul medicilor, marţi după-amiază, la o clinică din Craiova, unde medicii să o ajute să elimine fătul mort pe care îl poartă în pântece.

Tânăra a ajuns, marţi, în jurul orei 18.00, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova cu o sarcină de aproape 35 de săptămâni, susţinând că a pierdut fătul întrucât la Spitalul din Drobeta Turnu Severin medicii au refuzat să-i facă operaţie de cezariană pentru că nu le-a dat bani.

"Tânăra s-a prezentat la Unitatea de Primiri Urgenţe fără să prezinte documentele medicale din care să reiasă evoluţia sarcinii, ea afirmând că nu a fost atentă cu sarcina ei şi nu a putut preciza când nu a mai simţit mişcările fătului. În urma examinării, medicul a decis ca pacienta să fie internată la Secţia Obstetrică Ginecologie, unde va fi monitorizată şi investigată suplimentar şi, cel mai probabil, se va proceda la declanşarea naturală a expulziei fătului" , a declarat dr. Cristina Geormăneanu.

Medicii de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova au declarat că pacienta nu necesită o operaţie de cezariană întrucât acest tip de intervenţie i-ar punte în pericol sănătatea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici