Gîrbovan (UNJR) divulgă cine i-a propus să fie ministru al Justiţiei şi îi cere fostului procuror DNA Mihaiela Iorga să confirme dacă dosarul trebuia făcut pe numele acestuia

Preşedintele UNJR, Dana Gîrbovan, i-a solicitat, luni, procurorului Mihaiela Iorga să spună public care a fost ministrul al cărui dosar Laura Codruţa Kovesi a cerut să fie urgentat, precizând că ea nu a discutat decât cu Sorin Grindeanu despre posibilitatea de a fi ministrul Justiţiei.

2682 afișări
Imaginea articolului Gîrbovan (UNJR) divulgă cine i-a propus să fie ministru al Justiţiei şi îi cere fostului procuror DNA Mihaiela Iorga să confirme dacă dosarul trebuia făcut pe numele acestuia

Gîrbovan (UNJR) divulgă cine ar putea fi premierul care i-a propus să fie ministru al Justiţiei şi îi cere fostului procuror DNA, Dana Gîrbovan să confirme

Preşedintele Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România (UNJR) a mai transmis că singura discuţie purtată tangenţial despre un posibil portofoliu al Justiţiei a fost purtată cu fostul premier Sorin Grindeanu, ea refuzând oferta.

"Singura dată când mi s-a propus, tangenţial, dacă aş lua în calcul să accept să ocup poziţia de ministru al justiţiei a fost de premierul Sorin Grindeanu, în cadrul unei întâlniri pe care am avut-o cu acesta pe data de 15 februarie 2017, lucru pe care l-am declinat. Întâlnirea respectivă a fost cerută de premierul Grindeanu, iar agenda discuţiei a fost strict legată de chestiuni ce ţin de justiţie, cum ar fi degrevarea instanţelor, temele din Memorandumul privind justiţia precum şi restanţele salariale. Nu a existat pe agenda prealabilă a discuţiei vreo referire la numirea ministrului justiţiei. În cadrul discuţiei, referirea la ocuparea funcţiei de ministru al justiţiei a fost făcută tangenţial, am declinat-o, şi am mers mai departe cu temele pe care le-am avut pe agendă", a scris, pe pagina sa de Facebook, Dana Gîrbovan.

Preşedintele UNJR precizează că, în afară de respectiva discuţie cu Sorin Grindeanu, nu a mai vorbit cu nimeni altcineva despre ocuparea acelei funcţii.

"Este şocant, de aceea, să aflu că procurorilor din cadrul DNA li se dădeau instrucţiuni pentru a urgenta anumite dosare cu scopul de a influenţa decizii politice ori numiri în funcţii publice. Reiterez, de aceea, solicitarea doamnei procuror Iorga Moraru să spună public care a fost ministrul a cărui dosar procurorul şef DNA a cerut să-i fie urgentat, când a avut loc discuţia respectivă şi în prezenţa cărei alte persoane, pentru a putea fi efectuate verificări sub aceste aspecte", conchide Dana Gîrbovan.

Precizările vin după ce Mihaiela Iorga a declarat, duminică seară, că Laura Codruţa Kovesi a chemat-o, la un moment dat, ca să o întrebe dacă nu ar putea să "iasă" cu un dosar al unui fost ministru ce urma să fie numit premier, pentru că acesta din urmă ar fi numit-o pe Dana Gîrbovan ministru al Justiţiei, ceea ce ar fi reprezentat un dezastru pentru DNA.

Mihaiela Iorga a mai spus că a fost chemată de către procurorul-şef DNA, Laura Codruţa Kovesi, într-un birou al unui alt procuror, prin urmare a mai existat un martor al acestei discuţii.

La rândul său, procurorul-şef DNA, Laura Codruţa Kovesi, a precizat, pentru agenţia de presă MEDIAFAX, că nu a existat nicio discuţie cu procurorul Mihaiela Moraru Iorga despre un dosar referitor la vreun ministru care putea să ajungă premier şi că nu a făcut niciodată presiuni sau acte de imixtiune în vreun dosar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici