Giurgiu: O barcă în care erau 10 persoane s-a răsturnat în Dunăre. Un bărbat a murit, iar alţi doi sunt daţi dispăruţi

O barcă în care se aflau zece persoane s-a răsturnat în Dunăre, duminică, în zona localităţii Slobozia din judeţul Giurgiu. Una dintre persoanele date dispărute a fost găsită decedată, duminică seară, anchetatorii spunând că victima era subofiţer la Poliţia Judeţeană Giurgiu.

1767 afișări
Imaginea articolului Giurgiu: O barcă în care erau 10 persoane s-a răsturnat în Dunăre. Un bărbat a murit, iar alţi doi sunt daţi dispăruţi

Giurgiu: O barcă în care erau 10 persoane s-a răsturnat în Dunăre, două sunt date dispărute (Imagine: Nicu Mircea/Mediafax Foto)

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Giurgiu, trei persoane au fost date dispărute după ce o barcă în care se aflau zece oameni s-a răsturnat în Dunăre, iniţial autorităţile informând că sunt doi dispăruţi.

"Persoanele care s-au salvat înotând după ce barca s-a răsturnat au ajuns pe mal, nu pe o insulă, cum s-a crezut iniţial, astfel că nu a mai fost necesară intervenţia pompierilor militari pentru ca aceştia să fie recuperaţi şi salvaţi. Niciunul dintre cei şapte nu avea probleme medicale şi niciunul dintre ei nu a ajuns la spital. În ceea ce priveşte persoanele dispărute, din declaraţiile celor şapte a reieşit că este vorba despre trei bărbaţi", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Giurgiu, Gabriela Olexiuc.

Potrivit acesteia, unul dintre cei trei bărbaţi daţi dispăruţi a fost găsit mort, trupul neînsufleţit fiind recuperat de către pompieri, în timp ce ceilalţi doi bărbaţi dispăruţi sunt căutaţi în continuare.

Reprezentanţii Poliţiei Judeţene Giurgiu spun, la rândul lor, că bărbatul decedat, Elvis George Georgescu, era angajat ca agent şef principal la Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, avea 44 de ani şi nu era în timpul serviciului.

Potrivit şefului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu, colonel Emil Apostol, incidentul a fost anunţat prin 112, primele date arătând că în barca răsturnată erau zece persoane care mergeau la vânătoare, iar opt dintre acestea s-au salvat şi s-au refugiat pe o insulă.

"Am primit apel la 112 că o barcă pescărească în care se află zece oameni ce mergeau la vânătoare s-a răsturnat pe Dunăre, în zona Ostrov, comuna Slobozia. La faţa locului au mers echipajele de pompieri militari, SMURD, patru echipaje ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean Giurgiu şi efective ale Poliţiei de Frontieră. Se intervine pentru recuperarea celor şapte sau opt persoane care s-au salvat şi au ajuns înot pe o insulă din zona Ostrov. Ulterior, ei au constatat că lipsesc două persoane şi atunci au dat alarma", a declarat şeful ISU Giurgiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici