Globalizarea permite inginerilor să lucreze în România în cele mai avansate domenii

  • Inginerii nu mai trebuie să plece în afară pentru a lucra în domenii avansate
  • Companiile de IT recrutează şi în perioadă de criză
  • Oferta de forţă de muncă este de trei ori sub cererea companiilor
265 afișări
Imaginea articolului Globalizarea permite inginerilor să lucreze în România în cele mai avansate domenii

Globalizarea permite inginerilor să lucreze în România în cele mai avansate domenii

Globalizarea le permite absolvenţilor de facultăţi tehnice să lucreze în cele mai avansate domenii, în România. Nu mai e nevoie să pleci peste hotare pentru a lucra în automotive sau în industria 5G. Companiile de tehnologie din România concurează pentru a atrage absolvenţi, chiar şi în vreme de criză.
Firmele au nevoie de forţă de muncă de trei ori mai mult faţă de câţi absolvenţi sunt în România. Anual, doar 6% dintre absolvenţi termină o facultate tehnică.

Sorin Chiru, ‎business unit director, Alten România: Procesul de angajare este continuu în Alten, nu s-a întrerupt niciodată, nici măcar în timpul stării de urgenţă, doar că s-a transformat radical. S-a mutat în online deoarece vrem să fim în siguranţă, oamenii noştri să fie în siguranţă, clienţii să fie în sigurnaţă. Totul se face online, inclusiv testare şi ofertare şi semnare contract. Anual, în România, termină facultăţi tehnice câteva  zeci de mii de studenţi. Piaţa românească ar putea absorbi de trei ori mai mulţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici