Google Maps şi Waze dezactivează temporar datele live despre trafic în Israel

Decizia vine în contextul conflictului dintre Israel şi Hamas.

128 afișări
Imaginea articolului Google Maps şi Waze dezactivează temporar datele live despre trafic în Israel

Google Maps şi Waze dezactivează temporar datele live despre trafic în Israel

Google dezactivează temporar condiţiile de trafic live pe Google Maps şi Waze, în Israel, a confirmat compania tehnologică, în timp ce israelienii se pregătesc pentru o potenţială invazie terestră în Gaza.

„Aşa cum am făcut anterior în situaţii de conflict şi ca răspuns la evoluţia situaţiei din regiune, am dezactivat temporar posibilitatea de a vedea în direct condiţiile de trafic şi informaţiile privind gradul de ocupare din consideraţie pentru siguranţa comunităţilor locale", a declarat un purtător de cuvânt al Google Maps.

Cu toate acestea, Google nu a precizat dacă aceste instrumente vor fi dezactivate în Israel, în Gaza sau în ambele zone. De asemenea, nu a precizat dacă acţiunea vine după o cerere a Forţelor de Apărare ale Israelului.

Site-ul Geektime a fost primul care a raportat ştirea.

Google Maps a adăugat că „orice persoană care navighează către un anumit loc va primi în continuare rute şi estimări ale timpului estimat de sosire care iau în considerare condiţiile actuale de trafic".

Google a achiziţionat serviciul israelian de cartografiere Waze în 2013 şi a fuzionat ambele echipe de produse în 2022.

Google a făcut o mişcare similară anul trecut, după ce Rusia a invadat Ucraina, potrivit Reuters. În Ucraina, Google a dezactivat temporar datele în timp real ale vehiculelor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
google maps,
waze,
israel

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici