Video Gorj: O furtună puternică a ucis un om şi a produs mai multe pagube

O furtună puternică, produsă duminică după-amiază şi însoţită de grindină şi fulgere, a ucis un om în judeţul Gorj şi a afectat mai multe culturi agricole.

6 afișări

La marginea municipiului Târgu Jiu, în zona cartierului Bârseşti, grindina a căzut neîncetat timp de circa 40 de minute. La final, localnicii s-au trezit în unele curţi cu un strat de gheaţă gros de peste o palmă, multe dintre grădinile acestora fiind compromise.

Grindina a distrus culturi de legume şi viţă de vie, pagubele nefiind încă evaluate. Proprietarii terenurilor spun că acum a fost distrus ce mai rămăsese în viaţă după seceta din această vară.

În acelaşi cartier, pe un câmp de la marginea oraşului, un bărbat de 62 de ani şi-a pierdut viaţa după ce a fost lovit de un fulger. Ion Cârlig plecase de acasă pentru a-şi lua vitele de pe câmp şi a le duce la un adăpost. El a fost surprins de furtună şi lovit în plin de un fulger. Un echipaj al Ambulanţei a venit pe câmp pentru a acorda primul ajutor, însă bărbatul era decedat.

Conform Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj, furtuna de duminică a inundat câteva beciuri şi gospodării în localitatea Runcu, doi arbori fiind doborâţi de vântul puternic. Unul dintre copaci a căzut pe o anexă a şcolii generale din comuna Plopşoru. O anexă gospodărească a fost lovită de trăsnet în comuna Crasna, pompierii militari intervenind la stingerea incendiului provocat de fulger.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici