Gorj: Zeci de gospodării, inundate în urma ploilor

Câteva zeci de gospodării din cincisprezece localităţi din judeţul Gorj au fost inundate în urma ploilor căzute în ultimele 24 de ore, a anunţat, luni, Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

3 afișări
Imaginea articolului Gorj: Zeci de gospodării, inundate în urma ploilor

Gorj: Zeci de gospodării, inundate în urma ploilor

Apa scursă de pe versanţi a inundat gospodării din mai multe localităţi, printre care Peştişani, Bolboşi şi Târgu-Jiu. Câteva curţi şi beciuri din municipiu au fost inundate din nou, după ce în urmă cu nicio lună a mai existat o astfel de situaţie.

Debitele unor râuri sau pârâuri din judeţ au crescut considerabil, suprafeţele agricole inundate fiind mici, însă. Pârâul Valea Scurtului, din comuna Berleşti, a ieşit, luni, din matcă, distrugând capetele unui pod, iar la Negomir patru familii au rămas temporar izolate după ce a fost inundat podul care face legătura cu drumul principal din comună.

Volumul precipitaţiilor căzute în Gorj variază între 46 de litri pe metrul pătrat la Stolojani şi 63 de litri pe metrul pătrat la Godineşti. Râul Jiu a depăşit cota de atenţie cu 15 centimetri, la Rovinari, iar pârâul Orlea a depăşit cota de atenţie cu aproape un metru la Tismana, în satul Celei. Hidrologii au instituit cod portocaliu pentru râurile Jiu şi Motru, debitele acestora urmând să crească în special în partea de sud a judeţului Gorj.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici