Grădina Zoologică din Bucureşti, închisă de inspectorii Primăriei

Grădina Zoologică din Bucureşti a fost închisă pentru public, începând de miercuri, până la finalizarea anchetei dispusă de primarul general al Capitalei, Adriean Videanu, după uciderea jaguarului Bety de către îngrijitori în încercarea de a-l prinde când a evadat forţând gardul cuştii.

49 afișări
Imaginea articolului Grădina Zoologică din Bucureşti, închisă de inspectorii Primăriei

Grădina Zoologică din Bucureşti, închisă de inspectorii Primăriei

Într-o conferinţă de presă de joi, Adriean Videanu a declarat că au existat indicii, referitoare la o spărtură în gard, care l-au făcut să sesizeze Poliţia în legătură cu acest caz.

Potrivit acestuia, nu a fost identificată o lipsă de proceduri interne însă, dacă vor fi găsite peroane vinovate, nu va ezita să le sancţioneze.

În legătură cu terenul pe care este amplasată Grădina Zoologică, Adrean Videanu a spus că, atât timp cât este primar, acesta nu-şi va schimba destinaţia actuală.

Inspectorii din Primăria Capitalei urmează să stabilească în ce condiţii a reuşit să scape jaguarul din cuşcă, cum s-a desfăşurat operaţiunea de prindere şi care au fost împrejurările care au dus la moartea acestuia.

Jaguarul Bety a fost ucis, marţi, de angajaţii Grădinii Zoologice Bucureşti în încercarea lor de a-l prinde, când sărea gardul parcului, anterior veterinarul tranchilizându-l, dar fără rezultat. Marţi, în jurul orei 16.00, jaguarul a evadat din cuşcă prin forţarea gardului.

"Întrucât un asemenea eveniment prezenta un pericol deosebit, au fost evacuaţi vizitatorii în regim de urgenţă şi au fost anunţaţi medicul veterinar şi tehnicienii. Aceştia l-au tranchilizat, dar nu au reuşit să-l imobilizeze", potrivit unui comunicat al Grădinii Zoologice.

Potrivit sursei citate, "s-a procedat apoi la prinderea acestuia cu ajutorul croselor" (ustensilă folosită de hingheri, care are la capăt o buclă ce se glisează în jurul gâtului animalului - n.r.), chiar în momentul în care încerca să sară gardul Grădinii Zoologice.

"Incidentul nu a provocat victime nici în rândul vizitatorilor, nici în rândul personalului Grădinii Zoologice", preciza sursa citată.

Consilierii municipali ai PC au solicitat demiterea conducerii Grădinii Zoologice Bucureşti şi au avertizat că vor sesiza Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în acest caz.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici