Grădiniţa ar putea fi obligatorie

Învăţământul obligatoriu va fi între trei şi 16 ani, cuprinzând trei ani de grădiniţă, un an pregătitor, patru ani de şcoală generală şi restul de gimnaziu, potrivit acordului la care au ajuns ministrul Educaţiei, Cristian Adomniţei, şi federaţiile din învăţământ.

1 afișare
Imaginea articolului Grădiniţa ar putea fi obligatorie

Grădiniţa ar putea fi obligatorie

Ministrul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului s-a întâlnit din nou, miercuri, cu reprezentanţii celor patru federaţii sindicale din învăţământ - Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ, Federaţia Sindicatelor din Învăţământ "Spiru Haret", Federaţia Alma Mater şi Federaţia Educaţiei Naţionale -, pentru a discuta pachetul de legi privind reforma în învăţământ, care trebuie să fie gata la 1 septembrie.

La finalul discuţiilor, ministrul Educaţiei a declarat că s-a ajuns la un acord asupra structurii învăţământului preuniversitar, aceasta urmând să fie cuprinsă în legea care va fi înaintată Parlamentului spre aprobare în această toamnă.

"Astfel, învăţământul obligatoriu va fi de la 3 la 16 ani, apoi elevul va putea să aleagă dacă merge în piaţa muncii sau urmează cursurile liceale. Între 3 şi 6 ani copilul va merge la grădiniţă, urmând ca de la 6 la 7 ani să fie clasa pregătitoare, unde vor preda învăţători, de la 7 la 10 ani - generala, urmând ca până la 16 ani să fie gimnaziul", a precizat ministrul Educaţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici