Grefierii protestează joi în faţa prefecturilor din ţară şi a sediului MAI

Grefierii protestează joi în faţa prefecturilor din mai multe judeţe din ţară, dar şi în faţa sediul MAI din capitală, faţă de îngheţarea salariilor în 2021.

1642 afișări
Imaginea articolului Grefierii protestează joi în faţa prefecturilor din ţară şi a sediului MAI

„Nu a trecut nici o săptămână de la învestirea guvernului, iar PNL îşi arată adevărata faţă. Dacă în timpul campaniei electorale aceştia promiteau numai lapte şi miere, chiar fostul ministru al economiei, Virgil Popescu, susţinea public că PNL nu va îngheţa veniturile după alegerile parlamentare, acum rămânem surprinşi să vedem că reducerea cheltuielilor salariale este una dintre primele măsuri ce urmează a fi adoptate. Discuţiile despre adoptarea ordonanţei de urgenţă privind măsuri fiscal-bugetare, propusă spre aprobare, s-au purtat cu uşile închise, fără o consultare prealabilă şi transparentă cu organizaţiile sindicale şi profesionale din sectorul bugetar”, se arată într-un comunicat al Sindicatul Naţional al Grefei Judiciare Dicasterial.

Astfel, aceştia vor participa joi, între orele 10.00 şi 12.00, la proteste în faţa sediul MAI şi a prefecturilor din Alba, Argeş, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Călăraşi, Caraş-Severin, Constanţa, Cluj, Dolj, Giurgiu, Gorj, Iaşi, Maramureş, Mehedinţi, Mureş, Neamţ, Olt, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Teleorman şi Vâlcea.

„Sindicatul Naţional al Grefei Judiciare Dicasterial, Sindicatul Dreptatea Vrancea, Sinidicatul SinJust Bihor, Sindicatul Liber al Lucrătorilor din Justiţie <Grefierul> Alba şi Sindicatul Dreptatea Bacău, afiliate la Federaţia PUBLISIND, în colaborare cu Asociaţia Grefierilor din România, au decis: susţinerea formelor de protest organizate de sindicatele din Familia ocupaţională <Apărare, Ordine Publică şi Securitate Naţională>, ca reacţie la măsurile de austeritate anunţate de Guvern, ralierea şi participarea cu efective de membri la acţiunile de protest din data de 31 decembrie 2020, între orele 10:00-12:00, privind pichetarea prefecturilor din ţară, ca o primă formă de protest care va deschide calendarul acţiunilor ce se vor decide şi organiza în anul 2021 în urma deciziei adoptate de Consiliul federal al Federaţiei PUBLISIND”, se arată în comunicat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici