Gregorian Bivolaru, dat în urmărire internaţională de autorităţile finlandeze. A fost emis un mandat de arestare în lipsă pe numele său

Gregorian Bivolaru, recent eliberat din Penitenciarul din Bistriţa, a fost dat, miercuri, în urmărire internaţională de autorităţile din Finlanda, după ce a fost emis un mandat de arestare în lipsă pe numele său, au declarat, surse judiciare, pentru MEDIAFAX.

6395 afișări
Imaginea articolului Gregorian Bivolaru, dat în urmărire internaţională de autorităţile finlandeze. A fost emis un mandat de arestare în lipsă pe numele său

Mandat de arestare, emis pe numele lui Gregorian Bivolaru, de autorităţile finlandeze

Autorităţile din Finlanda au emis, în lipsă, un mandat de arestare pe numele lui Gregorian Bivolaru. Actele au ajuns în posesia Poliţiei Române în cursul zilei de miercuri.

Liderul MISA este cercetat pentru trafic de fiinţe umane şi abuz sexual, precizează sursele menţionate.

Potrivit procedurii, Gregorian Bivolaru urmează să fie căutat la domiciliu şi dacă nu va fi găsit, autorităţile române vor informa partenerii din Finlanda.

În cazul în care va fi găsit, autorităţile din România vor pune în executare mandatul de arestare, conform procedurii.

Avocata lui Bivolaru, Aris Cupşa, a precizat, pentru MEDIAFAX, că liderul MISA nu are interdicţia de a părăsi România, el fiind obligat să se prezinte la sediul Poliţiei la anumite date prestabilite pentru a se face verificări.

„Este foarte posibil ca mandatul de arestare dat de autorităţile finlandeze să fi fost emis tocmai pentru că domnul Gregorian Bivolaru se afla în arest, în penitenciarul din Bistriţa în momentul în care autorităţile au încercat să găsească pentru a fi dus la audieri, lucru de care este posibil ca în Finlanda să nu se fi ştiut. Mandatul a fost dat tocmai din acest motiv pentru că nu a putut fi găsit, cel mai probabil a fost citat de mai multe ori la domiciliul său, şi prin alte mijloace şi cum autorităţile finlandeze nu au reuşit să îl găsească, a fost emis un mandat de arestare în lipsă, din câte am înţeles fiind vorba doar despre o cercetare, neexistând o condamnare a instanţei din Finlanda. La data la care s-a discutat despre punerea în libertate a d-lui Gregorian Bivolaru, nu se ştia de problemele existente în Finlanda, nu se ştia de cercetarea care avea loc, fiind îndeplinite toate cerunţele legale”, a declarat, pentru MEDIAFAX, avocatul lui Gregorian Bivolaru.

Liderul MISA, Gregorian Bivolaru, a ieşit, în 13 septembrie, din Penitenciarul Bistriţa, fiind eliberat condiţionat după ce procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bistriţa nu au contestat decizia de eliberare dată de Judecătoria Bistriţa.

Liderul MISA, condamnat la şase ani de închisoare cu executare pentru acte sexual cu un minor, a fost încarcerat la Bistriţa la finele lunii februarie.

În iunie 2013, Gregorian Bivolaru a fost condamnat, de instanţa supremă, definitiv, la şase ani de închisoare cu executare.

Gregorian Bivolaru a plecat din România în anul 2004, iar în 2005 a primit azil politic în Suedia. Pe 26 februarie 2016 a fost prins de autorităţile franceze în timp ce se afla la un târg în Paris. Pe parcursul judecării cererii de extrădare, autorităţile suedeze au informat magistraţii francezi că îl menţin pe Gregorian Bivolaru ca azilant.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici