Greva din aprilie de la AcelorMittal Galaţi a produs pagube de 4-5 mil. dolari

Cele două zile de grevă organizată de Sindicatul Solidaritatea de la AcelorMittal Galaţi, la jumătatea lunii aprilie, au produs pagube estimate la 4-5 milioane de dolari, a anunţat, marţi, managerul general al combinatului, Augustine Kochuparampil.

10 afișări
Imaginea articolului Greva din aprilie de la AcelorMittal Galaţi a produs pagube de 4-5 mil. dolari

Greva din aprilie de la AcelorMittal Galaţi a produs pagube de 4-5 mil. dolari

Administraţia AcelorMittal Galaţi susţine că întreruperea lucrului în anumite sectoare, la mijlocul lunii aprilie, a provocat pagube mai mai mari decât cele înregistrate în urma grevei de trei zile de anul trecut, când au fost reclamate pierderi de 3,5 milioane de dolari.

"Producţia a fost afectată pentru două-trei zile în majoritatea departamentelor şi credem că pierderile sunt de ordinul câtorva milioane, probabil că în jur de patru-cinci milioane de dolari", a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, Augustine Kochuparampil, director general al ArcelorMittal Galaţi.

Anul trecut, după greva de trei zile, iniţiată tot de Sindicatul Solidaritatea, patronatul a chemat în instanţă comitetul de grevă pentru a cere daune de 3,5 milioane de dolari. Procesul se află în prezent pe rolul Tribunalului Galaţi.

Administraţia combinatului siderurgic susţine că va lua măsuri similare şi în acest an.

"Vom urma procedeele legale, să vedem ce drepturi avem, pentru că am trecut printr-o perioadă destul de stresantă care ne-a dat peste cap, într-o oarecare măsură. Până acum, din câte ştiu, nu am făcut încă un demers în justiţie deoarece ne-a luat ceva timp până am stabilit care au fost pierderile", a declarat Augustine Kochuparampil.

Aproximativ 1.000 din cei 13.650 de siderurgişti au participat, la mijlocul lunii aprilie, la o grevă declanşată de Sindicatul Solidaritatea, grevă declarată ilegală de instanţă după două zile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici