Grevă generală la Şantierul Naval din Mangalia

Circa 1.000 din cei peste 3.000 de angajaţi ai Şantierului Naval Daewoo - Mangalia au declanşat, luni, greva generală pe termen nelimitat, nemulţumiţi de refuzul administraţiei de a accepta creşterea salarială solicitată, acţiunea de protest fiind considerată ilegală de către conducerea societăţii.

91 afișări
Imaginea articolului Grevă generală la Şantierul Naval din Mangalia

Grevă generală la Şantierul Naval din Mangalia (Imagine:Laszlo Raduly/Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit liderului sindicatului "Navalistul" din cadrul companiei Daewoo - Mangalia Heavy Industries SA, Marian Florian, sindicaliştii au solicitat o majorare salarială de 300 de lei, promovarea, prin grila de salarizare, a peste 2.200 de angajaţi, precum şi creşterea sporului de fidelitate, care se acordă o dată pe an.

"Din toate aceste solicitări, conducerea ne-a propus doar o creştere a salariilor cu 40 de lei. Drept urmare, am strâns semnături, iar astăzi (luni - n.r.) am declanşat greva generală pe termen nelimitat", a declarat Marian Florian.

Pe de altă parte, directorul de Resurse Umane din cadrul Daewoo - Mangalia Heavy Industries SA, Gemal Memetcea, a declarat că administraţia consideră greva salariaţilor ca fiind ilegală şi a contestat-o la Tribunalul Constanţa.

"Din punctul nostru de vedere, greva declanşată în societate este ilegală, am contestat legalitatea acesteia la Tribunalul Constanţa şi aşteptăm decizia instanţei", a declarat Gemal Memetcea.

El a susţinut că cererile salariaţilor pot fi considerate aberante, dat fiind contextul economic, atât naţional, cât şi mondial.

Faţă de această situaţie, liderului sindicatului "Navalistul" a precizat că greviştii se vor conforma deciziei instanţei.

"Noi vom respecta hotărârea Tribunalui, chiar dacă va declara greva ilegală, dar vom recurge la alte forme de protest până vom obţine o reacţie pozitivă din partea conducerii societăţii", a spus Marian Florian.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici