Grevă la fabrica de porţelan ARPO din Curtea de Argeş

Aproximativ două sute de salariaţi de la societatea de producere a porţelanului ARPO din Curtea de Argeş au refuzat să intre la lucru, marţi dimineaţă, şi protestează în curtea unităţii, nemulţumiţi de nivelul salariilor şi de condiţiile de muncă.

570 afișări

Potrivit directorului societăţii, Ana Bălşanu, la ora transmiterii acestei ştiri angajaţii din primul schimb sunt în curtea fabricii de porţelan şi vor să discute cu conducerea şi patronatul firmei.

Salariaţii spun că se simt trădaţi de liderul de sindicat, pe care îl acuză că nu le reprezintă interesele.

De asemenea, muncitorii se plâng că au primit salariile diminuate, iar condiţiile de muncă sunt total necorespunzătoare.

Angajaţii susţin că în ultimele două luni au primit salarii nete cuprinse între 280 şi 350 de lei, adică 64 la sută din salariile care li se cuvin, şi nu au mai beneficiat de bonurile de masă stipulate în contractul colectiv de muncă.

"Aştept şi eu să vină doamna patron la fabrică pentru a discuta cu protestatarii. Pe mine m-au huiduit şi nu au dorit să vorbească cu mine deşi am fost în mijlocul lor. Aşteptăm acum reprezentanţii patronatului la Curtea de Argeş şi apoi vom vedea cum se va soluţiona acest protest", a declarat Ana Bălşanu.

Societatea ARPO a fost înfiinţată în anul 1974, fiind una dintre cele mai mari fabrici de porţelan din România, şi are 400 de angajaţi.

ARPO produce articole de porţelan precum servicii de masă, de ceai, de cafea, ceşti, farfurii şi articole decorative. Capitalul social al firmei, în valoare de 15,06 milioane de lei, este deţinut integral de mai multe persoane fizice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici