Greviştii de la Electrolux Sata Mare reiau activitatea, după 46 de zile/ Ce au obţinut sindicaliştii în urma negocierilor

Angajaţii de la societatea Electrolux Satu Mare îşi vor relua vineri activitatea, după o grevă care a durat 46 de zile. Sindicaliştii au obţinut, în urma negocierilor, o creştere a salariilor cu 5,5% de la 1 mai şi un bonus de 240 de lei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

111 afișări
Imaginea articolului Greviştii de la Electrolux Sata Mare reiau activitatea, după 46 de zile/ Ce au obţinut sindicaliştii în urma negocierilor

Activitatea la Electrolux Satu Mare va fi reluată, după o grevă care a durat 46 de zile

Liderul Cartel „Alfa” Satu Mare, Vasile Dârle, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, că, pe lângă bonusurile şi creşterile de salarii din această primăvară, angajaţii vor primi noi beneficii de la începutul anului viitor.

„Am încheiat joi un acord de încetare a grevei, care a durat 46 de zile, iar de vineri angajaţii vor relua activitatea la Electrolux. Am obţinut în mare parte ce ne-am dorit, practic am reuşit să menţinm contractul vechi din 2018 şi, în plus, o creştere salarială de 5,5% pentru toată lumea de la 1 mai şi un bonus de prezenţă brut de 240 de lei, care se acordă proporţional cu timpul lucrat. De asemenea, de la 1 ianuarie 2020, se va mai acorda încă o creştere de 5,5% şi un bonus de 480 de lei brut, doar pentru personalul direct şi indirect productiv”, a spus Dârle.

Liderul sindical a subliniat că este mulţumit de rezultatul negocierilor, precizând că nu se putea obţine chiar sută la sută din ceea ce au cerut angajaţii fabricii.

Greviştii de la Electrolux Satu Mare au avut mai multe runde de nogicieri cu conducerea companiei. Ei au solicitat majorarea salariilor cu o sumă fixă, nu cu un procent.

La începutul lunii mai, CNS Cartel Alfa ceruse companiei Electrolux să revină asupra intenţiei de relocare a producţiei în Polonia şi spunea că intenţia companiei este o acţiune de intimidare a greviştilor din Satu Mare care-şi cereau drepturile.

„Prin vocea angajaţilor rămaşi în fabrică, Compania Electrolux ameninţă cu relocarea producţiei în Polonia. Considerăm că este o acţiune de intimidare a greviştilor, care are ca scop să descurajeze lucrătorii, din Satu Mare şi de oriunde, în a-şi cere drepturile”, a transmis CNS Cartel Alfa într-un comunicat.

Sindicaliştii Cartel Alfa spuneau că atitudinea Electrolux este posibilă şi din cauza „legislaţiei proaste în domeniul muncii”, dar şi a instituţiilor româneşti, care ”permit angajatorilor de multinaţionale să acţioneze împotriva lucrătorilor în caz de grevă”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici