Grindeanu, despre memorandumul pe 5G: Un pas înainte / Ce spune şeful ANCOM de interzicerea Huawei

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Comunicaţii (ANCOM), Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, că memorandumul de înţelegere dintre România şi SUA referitor la tehnologia 5G este un "pas înainte" în consolidarea parteneriatului cu SUA, precizând că Guvernul va ieşi probabil cu clarificări.

2726 afișări
Imaginea articolului Grindeanu, despre memorandumul pe 5G: Un pas înainte / Ce spune şeful ANCOM de interzicerea Huawei

Grindeanu, despre memorandumul pe 5G: Un pas înainte / Ce spune şeful ANCOM de interzicerea Huawei

"Sunt convins că este un pas înainte în consolidarea parteneriatului strategic dintre Statele Unite şi România. Eu, ca preşedinte ANCOM, nu sunt în măsură să spun. (ce ar urma să clarifice exact acest document -n.r.) Vorbind din partea statului român, sunt convins că în perioada imediat următoare vor exista clarificări din partea Guvernului, poate chiar a Preşedinţiei, a CSAT din acest punct de vedere. Cred că vor apărea clarificări din partea Guvernului cât se poate de repede. Este absolut necesar să existe un calendar care este în dezbatere publică, la fel şi caietul de sarcini. Noi ne ţinem de calendar. Ca să avem o licitaţie de succes vor trebui să existe clarificări din partea Guvernului sau a celorlalte instituţii menţionate, astfel încât cei care vor veni să depună oferte pentru achiziţionarea de frecvenţe pe care se va dezvolta tehnologia 5G, să aibă toate informaţiile", a declarat, la RFI, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Comunicaţii (ANCOM).

Chestionat dacă accesul companiei Huawei ar putea fi blocat în România, în condiţiile în care analiza făcută de ţara noastră ar arăta anumite probleme, Sorin Grindeanu a răspuns pozitiv.

"Bineînţeles (că se poate bloca accesul -n.r.), dacă această analiză spune acest lucru, este fără doar şi poate", a completat şeful Autorităţii Naţionale pentru Comunicaţii.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, după întâlnirea cu omologul său american, Donald Trump, că, în cadrul vizitei la Washington, a fost semnat un memorandum de înţelegere între guvernele României şi SUA referitor la tehnologia 5G.

"În România, se pregăteşte o procedură publică pentru asta şi eu cred că toată lumea s-ar bucura dacă am avea mai multe oferte, inclusiv, sigur, din partea americană. Aici este vorba însă de firme private care vor veni şi noi sperăm să se întâmple acest lucru, însă memorandumul nu se referă la o anumită companie, ci este un memorandum care clarifică câteva criterii de transparenţă, de compatbilitate cu statul de drept şamd", a declarat Klaus Iohannis.

 

 

Taguri:
sorin grindeanu,
5g,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici