Gripa aviară loveşte în nordul Europei. Număr record de focare în Norvegia şi în Finlanda

Autorităţile din Norvegia şi Finlanda anunţă că se confruntă cu un număr record de focare de gripă aviară.

274 afișări
Imaginea articolului Gripa aviară loveşte în nordul Europei. Număr record de focare în Norvegia şi în Finlanda

Gripa aviară loveşte în nordul Europei. Număr record de focare în Norvegia şi în Finlanda

Norvegia şi Finlanda se confruntă în acest an cu numeroase focare de gripă aviară. Mii de păsări sălbatice au murit, păsările domestice sunt în pericol şi în unele zone călătoriile au fost restricţionate, au declarat oficialii, potrivit Reuters.

Oficialii din oraşul arctic Vadso, parte a comitatului Finnmark din Norvegia, au declarat că au colectat peste 10.000 de păsări moarte. Autoritatea norvegiană pentru siguranţa alimentară a impus joi o interdicţie de călătorie care acoperă trei rezervaţii naturale.

„Focarele pe care le vedem în diferite locuri din Finnmark în acest an sunt mult mai mari decât am văzut în trecut în Norvegia", a declarat Ole-Herman Tronerud, şeful veterinar al Autorităţii norvegiene pentru siguranţa alimentară.

Autorităţile din Finlanda, ţara vecină, au anunţat că păsările sălbatice au fost puternic afectate şi că tulpina H5N1 a fost găsită în 20 de ferme.

„Agentul patogen a fost confirmat ca fiind o variantă care circulă în special în rândul pescăruşilor", a precizat miercuri, într-un comunicat, Ministerul finlandez al Sănătăţii.

Gripa aviară a circulat în Europa în ultimii ani. În mai şi iunie, milioane de păsări au fost sacrificate în fermele franceze, ceea ce a afectat aprovizionarea cu carne şi ouă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
gripă,
aviară,
focare

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici