Gripa aviară ucide sute de păsări flamingo în Argentina

Un focar de gripă aviară a ucis 220 de păsări flamingo în nord-vestul Argentinei.

85 afișări
Imaginea articolului Gripa aviară ucide sute de păsări flamingo în Argentina

Gripa aviară ucide sute de păsări flamingo în Argentina

Păsările moarte sunt din specia flamingo lui James (Phoenicoparrus jamesi), cunoscut şi sub numele de flamingo puna, care trăieşte la altitudini mari în Argentina, Bolivia, Chile şi Peru.

Tulpina H5N1 a virusului gripei aviare care se răspândeşte în prezent în America de Sud poate infecta un întreg efectiv în câteva zile.

De asemenea, se poate răspândi la alte mamifere, dar şi la oameni, prin excremente şi salivă.

În august, peste 50 de lei de mare au murit din cauza gripei aviare pe coasta atlantică a Argentinei, iar la începutul acestui an mii de lei de mare au fost găsiţi morţi în Chile şi Peru.

Unele dintre testele efectuate pe flamingo găsiţi morţi în provincia Catamarca din nord-vestul ţării au ieşit pozitive la gripa aviară, a declarat pentru presa locală Anabella Ahumada, oficial în domeniul biodiversităţii, conform BBC.

Lagunele din zonă găzduiesc şi alte două specii de flamingo, dar până în prezent doar flamingo lui James pare să fi fost infectat.

Autorităţile locale au declarat că au pus în aplicare măsuri pentru a limita răspândirea virusului, avertizând, de asemenea, localnicii să nu atingă niciun animal mort.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici