Gripa porcină ar putea duce la interzicerea întrunirilor publice

Ministrul interimar al Sănătăţii, Adriean Videanu, a declarat, joi, că în momentul de faţă la nivelul Comitetului condus de secretarul de stat Streinu Cercel se analizează posibilitatea de a se da un ordin privind interzicerea întrunirilor publice, din cauza gripei H1N1.

57 afișări
Imaginea articolului Gripa porcină ar putea duce la interzicerea întrunirilor publice

Gripa porcină ar putea duce la interzicerea întrunirilor publice (Imagine din arhivă; Mediafax Foto/AFP)

"În momentul de faţă, comitetul de la nivelul ministerului Sănătăţii condus de domnul secretar Streinu Cercel analizează acest lucru", a spus Videanu, precizând că fostul ministru, Ionuţ Bazac, a anunţat acest lucru pentru că probabil l-a aflat din Minister şi a vrut să îl facă public.

Adriean Videanu a respins şi acuzaţiile lui Bazac privind lipsa de măsuri pentru prevenirea unei epidemii a gripei H1N1.

"Dacă domnul Bazac a spus acest lucru, înseamnă că s-a acuzat pe dânsul pentru că nu am făcut altceva în cele 10 zile decât să continui ceea ce a început dânsul. Dacă la 12 zile după ce a plecat constată că s-au făcut greşit acele lucruri, s-a contrazis pe dânsul în tot ceea ce a făcut", a spus Videanu.

Fostul ministru PSD al Sănătăţii, Ionuţ Bazac, a declarat, joi, că oficialii Ministerului Sănătăţii au fost, în ultima lună, "mult prea pasivi" în prevenirea răspândirii virusului H1N1 şi a menţionat că ar exista o intenţie ca Ministerul să solicite limitarea întrunirilor publice.

Bazac i-a acuzat, într-o conferinţă de presă, pe oficialii Guvernului şi ai Ministerului Sănătăţii că, în ultima lună, au dat dovadă de pasivitate în ceea ce priveşte combaterea răspândirii îmbolnăvirilor cu virusul H1N1, consecinţa fiind creşterea alarmantă a cazurilor de îmbolnăviri.

El a menţionat că Ministerul Sănătăţii are deja un plan de măsuri de prevenire a infectării, stabilit împreună cu epidemiologişti şi specialişti în sănătate publică, plan care nu a mai fost aplicat în ultima lună.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici